Redactia.ro
Home » Știri » Oficial. România va testa un vaccin împotriva COVID-19

Oficial. România va testa un vaccin împotriva COVID-19

GALERIE FOTO (2) Oficial. România va testa un vaccin împotriva COVID-19

Secretarul de stat Nelu Tătaru și medicul Adrian Streinu-Cercel au anunțat că România va beneficia de testarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Tratamentul va fi adus din Marea Britanie peste o lună și va fi testat de către personanele voluntare. Apariția vaccinului pe piața ar putea dura cel puțin 6 luni.

Managerului Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, dr. Streinu Cercel anunță că România se află printre țările care vor testa noul vaccin împotriva COVID-19. Potrivit acestuia, vaccinul este testat momentan în Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, iar în perioada următoare va fi adus și în România.

Streinu-Cercel a precizat că protocolul de colaborare a fost semnat deja cu Marea Britani, și tratamentul va fi testat de către voluntari și este destinat persoanelor care nu au infectate cu coronavirus.

Vaccinul împotriva coronavirusului va fi adus în România

Conform medicului Adrian Cercel, vaccinul este produs prin inginerie genetică și este făcut pentru persoanele care nu au fost infectate cu COVID-19.

Şi în SUA, şi în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Matei Balş, avem deja o colaborare în acest sens.  Și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. (…) Este un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpii protectori. Și este un vaccin care se referă populaţiei care nu a trecut prin infecţie. De aceea, avem nevoie de testele acelea rapide ca să putem să identificăm persoanele”, a spus Streinu-Cercel.

Vaccinul împotriva COVID-19 este testat în Marea Britanie și SUA

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru a precizat că aproximativ 2 milioane de teste individuale la coronavirus vor ajunge în perioada următoare în România.

Avem un contract în care Unifarm poate aduce în țară o cantitate mai mare, cel puțin pentru început sunt 200.000 de teste. Urmează ca în această săptămână să ajungă și în țară”, a precizat secretarul de stat.

Senatorul a transmis că Unifarm a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Suf pentru a achiziționa 2.000.000 de teste de diagnostic molecular.

Nelu Tătaru a mai declarat că testările vor fi făcute pe voluntari, pentru a observa efectele imunizării. Iar apariția acestuia pe piața poate dura cel puțin 6 luni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini