Redactia.ro
Home » Știri » OMS a emis noi recomandări! Ce se întâmplă cu tratarea pacienţilor bolnavi de Covid-19

OMS a emis noi recomandări! Ce se întâmplă cu tratarea pacienţilor bolnavi de Covid-19

OMS a emis noi recomandări! Ce se întâmplă cu tratarea pacienţilor bolnavi de Covid-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis noi recomandări în legătură cu boala Covid-19. Ce se întâmplă cu tratarea pacienţilor bolnavi de coronavirus? 

OMS a emis noi recomandări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis noi recomandări pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Covid-19, inclusiv pentru cei care rămân cu simptome persistente după ce s-au recuperat, afirmând şi că recomandă utilizarea unor doze reduse de anticoagulante pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge.

”Celelalte lucruri incluse în aceste recomandări noi sunt că pacienţii bolnavi de Covid-19 care stau acasă ar trebui să folosească un oximetru pentru măsurarea saturaţiei de oxigen în sânge, pentru a şti dacă starea lor de sănătate se înrăutăţeşte şi dacă ar trebui să fie trataţi la spital”, a declarat o purtătoare de cuvânt a OMS, Margaret Harris, într-un briefing susţinut la Geneva.

De asemenea, OMS mai recomandă medicilor să poziţioneze pacienţii pe burtă, pentru a îmbunătăţi fluxul de oxigen, a mai spus Harris. De asemenea, aceasta a mai spus că experţii OMS aflaţi LA Wuhen, unde a izbucnit epidemia de Cobid-19, în decembrie 2019, vor ieşi din carantină în următoarele două zile şi vor începe să lucreze cu cercetătorii chinezi pentru a afla originea virusului, scrie news.ro.

”Mai recomandăm, sugerăm folosirea unei doze reduse de anticoagulant pentru a preveni formarea de cheaguri în vasele de sânge. Sugerăm utilizarea unor doze scăzute, nu mari, pentru că cele mari pot provoca alte probleme”, a explicat aceasta.

Ea a refuzat să comenteze despre întârzierile apărute în distribuirea vaccinurilor pentru Covid-19 în Uniunea Europeană. AstraZeneca, care a dezvoltat un vaccin anti-Covid-19 împreună cu Universitatea Oxford, a anunţat vineri UE că nu poate respecta volumul de livrări convenit până îa sfârşitul lunii martie.

Ce se întâmplă cu noua tulpină de Covid19

Situația pandemiei de coronavirus este tot mai îngrijorătoare. OMS nu are vești prea bune despre noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Reprezentanții Organizației transmit că noua variantă s-a răspândit, deja foarte rapid în lume. Totodată, specialiștii trag un semnal de alarmă și avertizează și asupra faptului că virusul poate suferi mai multe mutații odată cu răspândirea sa într-un număr mai mare. Astfel, există posibilitatea să apară tot mai multe variante.

”Din investigaţiile preliminare şi în curs de desfăşurare în Africa de Sud, este posibil ca varianta 501Y.V2 să fie mai transmisibilă decât variantele care circulau anterior în Africa de Sud. În plus, în timp ce această nouă variantă nu pare să provoace o forma mai gravă a bolii, creşterea rapidă a numărului de cazuri observate exercită o suprasolicitare a sistemelor sanitare. Cu cât virusul SARS-CoV-2 se răspândeşte, cu atât are mai multe oportunităţi de a suferi mutaţii. Nivelurile ridicate de contaminare semnifică faptul că ar trebui să ne aşteptăm la emergenţa mai multor variante”, a precizat unul dintre reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: