Redactia.ro
Home » Știri » OMS, avertisment dur: ”Peste 55 de ore de muncă pe săptămână crește riscul de deces”

OMS, avertisment dur: ”Peste 55 de ore de muncă pe săptămână crește riscul de deces”

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)  trag un semnal de alarmă! Ei avertizează că numărul mare de ore de muncă poate duce la deces. O cercetare realizată de aceștia arată că în anul 2016, 745.000 de persoane au muri, din cauza orelor suplimentare, 398.000 au făcut atac cerebral, iar 347.000 infarct.  

OMS, avertisment dur: ”Peste 55 de ore de muncă pe săptămână crește riscul de deces”

Orele de muncă în exces pot cauza moartea, avertizează dr. Maria Neira, director al Departamentului de mediu, schimbări climatice şi sănătate din OMS.  De exemplu, 55 de ore pe săptămână pot fi suficiente încât omul să sufere un infarct sau un atac cerebral, potrivit unui studiu al OMS și al ILO (Organizația Internațională a Muncii), publicat în revista Envronment International, transmite Mediafax.

„Să lucrezi peste 55 de ore pe săptămână reprezintă un mare risc pentru sănătate. Este momentul ca toţi, guverne, angajatori şi salariaţi, să recunoaştem, în sfârşit, că un număr mare de ore de lucru poate duce la decese premature”, a spus dr. Maria Neira, director al Departamentului de mediu, schimbări climatice şi sănătate din OMS.

Bărbații, cei mai predispuși la deces din cauza muncii

Studiul mai arată că în perioada 2000-2016, au crescut cu 42%  decesele provocate de boli de inimă, iar cu 19% cele de atac cerebral, din cauza orelor prea multe de muncă. De asemenea, potrivit cercetării, bărbații sunt mai predispuși la deces din cauza muncii îndelungate, deoarecde 72% dintre ei fac dezvoltă boli de inimă și pot suferi infarct. Cifrele OMS mai denotă și că în pericol de moarte sunt oamenii din Pacificul de Vest și Asia de Sud-Est dar și la oamenii trecuți de vârsta mijlocie. 35-40 de ore pe săptămână, ar fi mai sănătoase pentru corpul uman.

Deja, în prezent, 9% din populația mondială lucrează ore suplimentare.

„Pandemia de COVID-19 a schimbat semnificativ modul în care lucrează mulți oameni. Telemunca a devenit norma în multe industrii, iar graniţele dintre casă şi serviciu au început să dispară. Niciun loc de muncă nu merită riscul unui atac cerebral sau al unei boli de inimă. Guvernele, companiile şi angajații trebuie să colaboreze pentru a stabili limite și pentru a proteja sănătatea angajaţilor””, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: