Redactia.ro
Home » Știri » OMS, avertisment sumbru: Vom avea un milion de cazuri de COVID-19 și 50.000 de decese în următoarele zile

OMS, avertisment sumbru: Vom avea un milion de cazuri de COVID-19 și 50.000 de decese în următoarele zile

COVID-19

Șeful OMS Tedros Ghebreyesus a declarat că numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 va depăși un milion în câteva zile. Expertul se așteaptă și la cel puțin 50.000 de decese la nivel mondial.

„În ultimele cinci săptămâni, am asistat la o creștere aproape exponențială a numărului de cazuri noi care au ajuns aproape în fiecare țară, teritoriu și zonă. Numărul de decese a fost mai mult decât dublat în ultima săptămână. În următoarele zile, vom ajunge la 1 milion de cazuri confirmate și 50.000 de decese.”, a spus Tedros Ghebreyesus.

Acesta a specificat că urmează să intrăm în a patra săptămână de pandemie, iar lucrurile nu stat foarte bine, fiind îngrijorat de răspândirea noului coronavirus la nivel global. „Intrăm în a patra lună de la izbucnirea pandemiei de coronavirus şi sunt foarte îngrijorat de răspândirea globală a infecţiei”, a adăugat şeful OMS în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit BBC.

El a arătat că măsurile de izolare luate de țările afectate ajută la limitarea răspândirii COVD-19, dar au consecințe negative asupra celor săraci. „Am făcut un apel la guverne să ia măsuri sociale, pentru a se asigura că cei mai vulnerabili au apă și cele necesare traiului de fiecare zi”, a arătat Ghebreyesus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: