Redactia.ro
Home » Știri » ONU a făcut anunțul. 72 de refugiaţi din Libia vor veni către România

ONU a făcut anunțul. 72 de refugiaţi din Libia vor veni către România

ONU a făcut anunțul. 72 de refugiaţi din Libia vor veni către România

ONU a făcut anunțul. 72 de refugiaţi din Libia vor veni către România. Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați a anunțat miercuri evacuarea a 72 de refugiați dinspre Libia către România.

ONU a făcut anunțul. 72 de refugiaţi din Libia vor veni către România

Potrivit Digi24, 72 de refugiați din Libia vor ajunge în România. Libia a devenit placa turnantă a migrației ilegale africane înspre Europa. Conform estimărilor UNHCR, în prezent circa 4.500 de migranți sunt reținuți în centre de detenție în această țară.

„În ultimele zile, 72 de refugiaţi din Eritreea, Somalia şi Siria au fost evacuaţi din Libia către Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă din România”, a precizat UNHCR pe Twitter, adăugând că se aşteaptă relocarea acestora în Norvegia până la finele anului.

Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă din România, aflat la Timişoara, este destinat persoanelor aflate în nevoie urgentă de protecţie internaţională.

Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă, care este primul de acest gen din Europa, oferă azil, pe o perioadă temporară de 6 luni, refugiaţilor aflaţi în nevoie urgentă de evacuare din prima ţară de azil, din cauza unor condiţii care le pun viaţa în pericol, urmând a fi relocaţi în tări terţe.

Citeste si:Cutremur în România. Două seisme produse în noaptea de miercuri spre joi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini