Redactia.ro
Home » Știri » Orașul din țară unde s-au interzis nunțile și s-au închis restaurante. Rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori

Orașul din țară unde s-au interzis nunțile și s-au închis restaurante. Rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori

În două comune din Iași s-a depășit rata de infectare de trei la mia de locuitori. Autoritățile au închis aici restaurantele și au interzis nunți timp de două săptămâni.

Orașul din țară unde s-au interzis nunțile și s-au închis restaurante. Rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori

Valul patru al pandemiei ia amploare. În comunele Cepleniţa şi Răchiteni s-a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis închiderea restaurantelor, barurilor, a sălilor de jocuri de noroc, de aici și interzicerea nunților.

Măsura va fi valabilă timp de 14  zile și inclusiv activitățile culturale sunt interzise în tot acest interval.

Valeriu Gheorghiță îndeamnă la vaccinare în continuare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, îndeamnă oamenii să se vaccineze pentru a nu se mai ajunge în astfel de situații.

„Oamenii nu înţeleg beneficiile reale ale vaccinării şi nu percep realitatea în care noi ne aflăm în momentul de faţă: suntem în plină pandemie, suntem la peste 1.000 de cazuri raportate în fiecare zi. Practic, persoanele care nu au niciun fel de imunitate, nici post-boală, nici post-vaccinare, au cel mai mare risc să se infecteze în perioada următoare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a explicat și care este situația din prezent a coronavirusului. ”Amplitudinea numărului de cazuri, media la 7 zile, este la circa 66 la sută din situaţia săptămânii în care ne aflăm acum din anul 2020, deci practic vorbim astăzi de o medie la 7 zile a cazurilor de circa 780 de cazuri pe zi, comparativ cu 1.170 cât erau raportate în săptămâna corespondentă din anul 2020. Erau mai multe anul trecut, când nu aveam vaccinare şi este un beneficiu care se vede, practic”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: