Redactia.ro
Home » Știri » Ordonanța Militară Nr 9. Ce se va întâmpla. „S-ar putea să se numească 1”

Ordonanța Militară Nr 9. Ce se va întâmpla. „S-ar putea să se numească 1”

Ordonanța Militarp nr 9

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat că  în curând va fi promulgată Ordonanța Militară nr.9. Potrivit acestuia, Ordonanța militară este legată de reglarea procedurilor pentru zona de sud, granița cu Bulgaria.

Ordonanța Militară nr. 9 anunțată înainte de Paște

Joi, Ministrul Marcel Vela a anunțat ce prevede noua ordonanță

Ludovic Orban, Raed Arafat şi Marcel Vela au participat la o şedinţă de lucru, neanunţată, la sediul MAI, care s-a încheiat în urmă cu puţin timp. Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat aprobarea ordonanţei numărul 9.

Redăm din declarațiile Ministrului de Interne:

-Evitați aglomerările, dacă mergeți la cumpărături și interacțiunea cu alte persoaen. Nu mergeți în vizite și nu primiți oaspeți de Paște.

-Am ajuns la un acord cu BOR pentru a ne asigura că Lumina Sfântă ajunge la toți românii care își doresc asta

-Vă asigur că MAI și structurile partenere nu se relaxează îna ceastă perioadă. Zilnic vor fi la datorie jandarmi, polițiști pompieri și toți angajații altor unități partenere îna ceastă perioadă.

-Astăzi am semnat și am prezentat premierului ordonanța militară nr. 9, a anunțat Marcel Vela

-Am prelungit suspendarea zborurilor spre și dinspre Marea Britanie, SUA, Belgia, Olanda, Iran, Franța și Germania.

-Excepția la normele de izolare pentru navigatori. Dacă nu prezintă simptome ale Covid-19, toate echipajele îndeplinesc aceleași condiții ca șoferii camioanelor de marfă.

-O altă prevedere este legată de lucrătorii transfrontalieri de la frontiera cu Bulgaria, care sunt exceptați e la izolare dacă nu prezintă simptome ale Covid-19.

-Piețele rămân deschise și în această perioadă

– Intrăm de mâine într-o perioadă foarte importantă, este foarte important să avem puterea să îminăm latura spirituală cu cea a prevenirii acestui perfid inamic

– fac apel să respectăm ordonanţele militare şi inclusiv recomandările BOR

– starea de urgenţă a fost prelungită, avem toţi dincolo de orice un duşman comun

Conform Ministrului de Interne, Marcel Vela, în următoarele zile va fi emisă Ordonanța Militară numărul 9.

Potrivit acestuia, ordonanța va fi legată de reglarea procedurilor pentru zona de sud, granița cu Bulgaria, unde există un tranzit transfrontalier pentru muncile agricole.

De asemenea, noua ordonanță va aduce reglementări legate de excepțiile de la regurozitatea controlului, așa cum s-a făcut cu șoferii de camioane și navigatorii de pe vasele de mărfuri.

Săptămâna viitoare vom da probabil încă o ordonanță, în sensul în care ar trebui să mai reglăm zona de sud, granița cu Bulgaria, unde există un tranzit transfrontalier pentru muncile agricole. Așa cum am permis pentru Ungaria ar trebui să permitem și pentru Bulgaria. Ar mai trebui să introducem în excepțiile de la regurozitatea controlului, așa cum am făcut cu șoferii de camioane, și navigatorii de pe vasele și tot ceea ce ține de navigația de mărfuri, a spus acesta.

Ordonanța nr.9 sau ordonanța nr. 1

Ministrul de Interne a declarat că în funcție de decretul prezidențial, ordonanța elaborată va putea fi numită 1 sau 9.

„În funcție de decretul prezidențial de săptămâna viitoare mai sunt și alte zone sau domenii de care trebuie să ne ocupăm, cu siguranță săptămâna viitoare, în concluzie, va mai fi o ordonanță. S-ar putea să se numească 1, fiind după noul decret, sau 9, în funcție de prelungirea stării de urgență”, a completat ministrul.

Vela a explicat că ordonanța va veni cu o clarificare pentru cei care merg la munci agricole, după ce a văzut că aceștia sunt opriți când merg la muncă.

În ordonanţă este prevăzută posibilitatea de a merge să îţi lucrezi pământul. Aşadar, activitatea în agricultură, munca în grădină, în loturile de teren, în tot ce ţine de o plantaţie pomicolă sau exploataţie agricolă, toate acestea sunt permise”, a mai declarat ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela.

Pe 10 aprilie, Marcel Vela a anunțat Ordonanța militară numărul 8 care prevede permisiunea exportului pentru cereale este suspendat pe durata stării de urgență, iar apicultorii și cei care se ocupă cu pescuitul comercial vor putea circula fără probleme.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: