Redactia.ro
Home » Știri » Pacienții infecțati cu noul virus ar putea primi bani de la stat. Despre ce sumă este vorba

Pacienții infecțati cu noul virus ar putea primi bani de la stat. Despre ce sumă este vorba

Infectați cu coronavirus

Pacienții infectați cu coronavirus și care nu pot munci ar putea primi indemnizație pentru incapacitatea temporară de muncă. Potrivit Avocatului Poporului, indemnizația ar putea fi plătită  în procent de 100%.

Bolnavii de COVID-19 ar putea primi indemnizații de la stat

Potrivit Capital.ro, Avocatul Poporului a făcut un demers pentru a include boala infecțioasă Covid-19 în grupa infectocontagioase din categoria A. Așadar, cei infectați cu coronavirus care nu pot munci pot primi o indemnizație pentru incapacitatea temporară de muncă plătită în procent de 100%.

Această procedură a avut loc după ce în mass media au apărut mai multe articole pe baza acestui subiect și se întemeiează pe prevederile articolului 41 din Constituția României privind munca și protecția socială a muncii.

Avocatul Poporului, Renate Weber a precizat că la momentul actual, cei care nu pot munci din cauza infectării cu coronavirus primesc o indemnizație 75 la sută.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi solicită Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Sănătăţii să dispună măsuri urgente pentru ca boala COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1186/2000, şi, în consecinţă, asiguraţii să beneficieze de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%. Aceasta în condiţiile în care, potrivit specialiştilor, boala este extrem de contagioasă şi cu o arie de răspândire foarte mare”, se arată în comunicat al instituției.

Numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus continuă să crească

Un medic din secția de Anestezie Terapie Intensivă și un medic nefrolog de la Spitalul C.I Parhon di județul Iași au fost depistați cu noul virus.

Cele două cadre medicale au fost testate după ce mai mulți pacienți au fost confirmați cu noul virus.

„Există două doamne doctor din secția de Anestezie Terapie și Nefrologie care au fost confirmate cu COVID și două doamne infirmiere, probabil toate persoanele s-au contaminat cu acest virus tratând pacienții cu COVID”, a spus purtătorul de cuvând al spitalului.

În prezent, 14.499 de persoane din România au fost infectate cu coronavirus, dintre care peste 6.000 sunt declarate vindecate și externate.

Totodată, 876 de persoane infectate cu coronavirus au decedat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: