Redactia.ro
Home » Știri » Pacienții tineri au devenit mai numeroși în secțiile ATI decât cei vârstnici. În ce țară are loc această schimbare radicală

Pacienții tineri au devenit mai numeroși în secțiile ATI decât cei vârstnici. În ce țară are loc această schimbare radicală

Pacienții tineri au devenit mai numeroși în secțiile ATI decât cei vârstnici

Pacienții tineri au devenit mai numeroși în secțiile ATI decât cei vârstnici. Autoritățile sanitare din Chile, au anunțat joi că numeroși pacienți cu vârste de sub 39 de ani sunt internați în secția de Terapie Intensivă, fiind un număr mult mai mare față ce dei peste 70 de ani.

Pacienții tineri au devenit mai numeroși în secțiile ATI decât cei vârstnici. În ce țară are loc această schimbare radicală

Pacienții tineri au devenit mai numeroși în secțiile ATI decât cei vârstnici. Sunt internați la mulți tineri, decât vârstnici. Conform autoritățile, este vorba despre o schimbare bruscă, față de primul val al pandemiei de coronavirus. „Constatăm o scădere constantă a pacienţilor internaţi cu vârste de peste 70 de ani, o stabilizare a numărului pacienţilor între 60 şi 70 de ani şi o creştere susţinută şi îngrijorătoare a grupului cu vârste sub 59 de ani”, a declarat joi Secretarul de Stat pentru Sănătate Alfredo Dougnac.

Acesta a spus că numărul tinerilor a depășit grupul de bătrâni internați la ATI. Potrivit acestuia, campania de vaccinare, pe care statul chilian a inițiat-o pe 3 februarie și care a permis administrarea cel puțin a unei doze de vaccin pentru 7,2 milioane de persoane, ar putea fi motivul acestei schimbări. Până joi, vaccinarea a început în Chile cu persoane vârstnice, fiind vaccinați 2.932.907 de persoane de peste 60 de ani. Scopul principal al guvernului chilian este acela de a vaccina 15,2 milioane de persoane până pe 30 iunie.

Ritmul accelerat al vaccinului nu a împiedicat o nouă creștere a numărului de cazuri de infectări cu COVID19. Mai mult, acest lucru le-a determinat pe autoritățile chiliene să introducă un lockdown general și să închidă granițele naționale începând de luni. Chile a raportat joi un bilant de 1.051.270 de cazuri pozitive şi 23.979 de decese de la începutul pandemiei și un nou record al pacienților internați la ATI, 3.044.

Peste 31.000 de persoane au murit în Chile

De la începutul lunii februarie, numărul infecțiilor s-a dublat de la 3.500 la 7.000 pe zi, iar numărul cumulat al deceselor a depășit 31.000 într-o țară care are o populație de aproape 19 milioane. Acest lucru s-a întâmplat pentru că peste 405 din populație a fost inoculată cu prima doză de vaccin, iar 20% cu a doua doză.

Experții spun că multe tulpini infecțioase ale coronavirusului, relaxarea măsurilor de distanțare și mobilitatea sporită au contribuit la creșterea cazurilor. Pentru început a fost răspândirea unor tulpini mai periculoase, în special din Brazilia, iar ulterior, chilienii au început să se deplaseze mai mult după ce s-au întors din vacanțele din martie. Totodată, există o aderență mai puțin strictă la distanțarea socială, în parte pentru că oamenii s-au simțit în siguranță din cauza programului de vaccinare. Vaccinul Sinovac, administrat în proporție de 90%, față de 10% Pfizer/BionTech, este eficient numai după a doua doză, spre deosebire de vaccinul Pfizer care este mult mai bun după doar o doză.

În urma unui studiu recent al eficacității programului de vaccinare din Chile făcut de specialiști, s-a constatat că, la două săptămâni după ce a primit un al doilea vaccin, acesta este eficient la 56%, dar cu o singură doză, rezultatul dorit scade la 3%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: