Redactia.ro
Home » Știri » Pacientul „Gerota”, care a infectat zeci de persoane cu noul coronavirus, a fost audiat. Ce le-a spus polițiștilor

Pacientul „Gerota”, care a infectat zeci de persoane cu noul coronavirus, a fost audiat. Ce le-a spus polițiștilor

Fostul ofițer

Fostul ofițer MAI care a infectat zeci de persoane cu noul coronavirus și a băgat un spital în carantină ar fi fost audiat de polițiști. Acesta se consideră însă nevinovat.

Bărbatul a mințit că nu a călătorit în străinătate, mai exact în Israel. Cu toate acestea, le-a spus anchetatorilor că este nevinovat, că nu a făcut fals in declarații pentru că a fost în vizita ecumenică și consideră că s-a îmbolnăvit în România. Individul a dat declarații prin Skype, în urmă cu două săptămâni, potrivit unor surse judiciare, citate de G4Media.ro.

Pe numele lui s-a deschis un dosar penal

Ancheta deschisă în luna martie a rămas tot în faza in rem, adică se fac cercetări pentru fapte de fals în declarații și zădărnicirea combaterii bolilor, ceea ce înseamnă că bărbatul nu a fost pus sub învinuire.

Trebuie menționat că bărbatul a fost internat în Spitalul „Dimitrie Gerota” din Capitală, unde a infectat mai multe cadre medicale cu Covid-10. Între timp s-a vindecat și a fost externat la începutul lunii aprilie după ce a stat aproximativ o lună în spital.

Pe numele fostului angajat al Ministerului de Interne, în vârstă de 60 de ani, s-a deschis dosar penal pentru infracțiunea de „zădărnicire a combaterii bolilor”, după ce ar fi infectat zeci de persoane, inclusiv membrii familiei, pacienți și cadre medicale de la Spitalul de Urgență Gerota. Unitatea medicală a intrat ulterior în carantină totală.

A fost pacientul nr. 17

Despre fostul ofițer se știe că este un fost adjunct al Poliției Capitalei. A fost în Israel într-o excursie de 10 zile și s-a întors pe 26 februarie. S-a simțit rău și s-a internat la spitalul cu regim special pentru polițiști Gerota din Capitală. A fost întrebat de medici dacă a călătorit în străinătate și a răspuns că nu.

Medicii i-au trimis la Spitalul Matei Balș analizele și, pe 9 martie, a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Abia după ce a fost anunțat ca „pacientul cu nr. 17”, fostul șef adjunct al Poliției Capitalei a recunoscut că a mințit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: