Redactia.ro
Home » Știri » Pagube dezastruoase în Norvegia. 10 răniți și 21 de persoane au dispărut în urma unei alunecări de teren

Pagube dezastruoase în Norvegia. 10 răniți și 21 de persoane au dispărut în urma unei alunecări de teren

GALERIE FOTO (4) Pagube dezastruoase în Norvegia.

Pagube dezastruoase în Norvegia. Localnicii din Gjerdrum, Norvegia trec prin momente cumplite în acest moment, după ce o alunecare de teren s-a produs în apropiere și a rănit 10 persoane. De asemenea, 21 de persoane sunt date dispărute în urma evenimentului dezastruos. Autoritățile sunt în alertă și a evacuat toți locuitorii din zonă.

Pagube dezastruoase în Norvegia. 10 răniți și 21 de persoane au dispărut în urma unei alunecări de teren

Pagube dezastruoase în Norvegia. O alunecare de teren a făcut prăpăd într-o localitate din Norvegia, iar zeci de oameni sunt dați dispăruți. Pagube dezastruoase în Norvegia. Sute de persoane din localitatea norvegiană Gjerdrum au fost evacuate după ce o alunecare de teren a distrus zeci de case în primele ore ale dimineții de miercuri. Localitatea se află la 30 de kilometri nord de capitala Oslo. În urma acestui eveniment, mai multe case au fost înghițite de pământ, iar 21 de persoane sunt date dispărute. Alunecarea a produs un crater imens, iar unele clădiri au fost distruse de la bază și altele au rămas atârnând pe marginile sale.

Autoritățile au evacuat peste 700 de persoane din zonă, de teamă ca nu cumva să existe o altă alunecare de teren.„Sunt multe persoane dispărute. Este o mare catastrofă”, a declarat premierul Erna Solberg. În ultimele zile, sudul Norvegiei a înregistrat cantități mari de precipitații care ar fi putut determina alunecarea solului argilos din zonă.

Cea mai mare alunecare de teren

În urmă cu 50 de ani, pe 31 mai a avut loc cea mai mare alunecare de teren din toate timpurile. Tot versantul nordic al masivului Huascaran s-a prăbușit peste orașele Yungay și Ranrahic, din Peru. Atunci, peste 80 de milioane de metri cubi de gheață, zăpadă, noroi și pietre, și-au găsit sfârșitul peste 20.000 de oameni. Peruanii își aduc aminte de acea zi cu mare durere. În memoria victimelor cutremurului Ancash, în fiecare an, pe 31 mai are loc ”Ziua Educației cu privire la Dezastrele Naturale”.Un cutremur cu magnitudiea de 7,9 grade pe scara Richter s-a produs în Peru, iar în cele 45 de secunde de cutremur, 70.000 de oameni au murit, iar 20.000 dintre aceștia au pierdit în alunecarea de teren din Yungay și Ranrahica.

Seismul s-a produs în largul coastelor peruane, provocând desprinderea unei întregii falii terestre. Orașul Yungay a fost îngropat sub 90 de metri sub pietre și zăpadă, iar numai 92 de persoane au supraviețuit dezastrului. Atunci guvernul peruan a interzis escavările și a decis ca orașul Yungay cu tot cu victimele sale să devină un cimitir național. Orașul a fost refăcut la 1.500 de metri nord de orașul distrus. Doi cercetători americani, David Bernays și Charles Sawyer au declarat că, pe versantul nordic al muntelui, există și un gheșar care pune mare presiune pe roci și există posibilitatea ca, sub greutatea ghețarului, versantul să se prăbușească. După ce au făcut aceste declarații, guvernul i-a obligat să-și retragă declarațiile, altfel erau închiși. Cei doi specialiști au fugit din Peru iar de atunci nu s-a mai aflat nimic despre ei. Avalanșa peruană din 1970 a rămas cea mai puternică alunecare de teren înregistrată vreodată, având și cel mai mare număr de victime.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: