Redactia.ro
Home » Stil de viață » Până la ce vârstă pot trăi oamenii? Cercetătorii au aflat răspunsul. Diferenţe între femei şi bărbaţi

Până la ce vârstă pot trăi oamenii? Cercetătorii au aflat răspunsul. Diferenţe între femei şi bărbaţi

azilele de bătrâni

Este o întrebare ce ne macină de secole: care este vârsta maximă până la care oamenii pot trăi? S-ar putea să nu existe o limită de vârstă până la care oamenii pot trăi, cercetătorii nereușind să indentifice una până în prezent.

Cele mai recente studii au analizat durata de viață a celor mai longevive persoane din mai multe zone din lume și au descoperit că durata maximă, dar și cea medie vor continua să crească în anii următori, luând în calcul și faptul că condițiile de viață se vor îmbunătăți.

O diferenţă infimă între femei şi bărbaţi

Cercetările efectuate în Olanda au arătat că durata maximă de viață pentru o femeie este de 115,7 ani. În cazul bărbaților, aceasta este ușor mai mică, de 114,1 ani, dar chiar și așa, este o perioadă lungă de timp.

„În medie, oamenii trăiesc mai mult, dar cei mai în vârstă dintre noi nu au îmbătrânit în ultimii treizeci de ani. Există cu siguranță un fel de zid aici.

Bineînțeles, speranța medie de viață a crescut. Cu toate acestea, pragul maxim nu s-a schimbat”, a afirmat profesorul John Einmahl de la Universitatea Erasmus din Rotterdam.

Recordul mondial ştiut: 122 de ani

Chiar dacă pentru moment nu poate fi stabilită cu exactitate limita maximă de vârstă, asta nu înseamnă că nu există, spun specialiștii, iar dificultatea pe care o presupune obținerea unui răspuns este dată de condițiile speciale pe care o cercetare de acest gen o presupune. Astfel că rezultatele diferă în funcție de metodele folosite în evaluarea statisticilor, adaugă specialiștii.

Deținătoarea recordului mondial este cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată, fiind născută în 1875 și decedând în 1997. Franțuzoaica Jeanne Louise Calment a „prins” 122 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: