Redactia.ro
Home » Știri » PANICĂ! Tratamentul împotriva coronavirusului va dispărea. Trump a cumpărat toată rezerva mondială

PANICĂ! Tratamentul împotriva coronavirusului va dispărea. Trump a cumpărat toată rezerva mondială

remdesivir

S-a dat alarma, după ce Statele Unite ale Americii au cumpărat toate stocurile de remdesivir, unul din cele două tratamente care au efect împotriva coronavirusului.

Remdesivirul este un medicament creat de compania de biotehnologie Gilead Sciences, fiind inițial dezvoltat ca un medicament pentru Ebola. Testările clinice au demonstrat însă că ajută la recuperare în cazul infecţiei cu Covid-19.

SUA au cumpărat practic toată rezerva pentru următoarele trei luni, adică peste 500.000 de doze, notează The Guardian. Cifra reprezintă întregul stoc global pentru luna iulie și 90% din rezervele mondiale pentru lunile august (174.900 cursuri de tratament) și septembrie (232.800 de cursuri de tratament).

„Până acum, știm că în următoarele trei luni nu vor fi stocuri de remdesivir – America va lua medicamentul și nu vom avea acces la el. Aceasta este situația în Marea Britanie și Europa”, a spus dr. Andrew Hill, din cadrul Universității din Liverpool.

Prețul pentru tratamentul cu Remdesivir este uriaş

Din păcate, compania farmaceutică Gilead a stabilit un preț exorbitant pentru tratamentul cu Remdesivir. Pentru tratamentul unui pacient este nevoie de șase doze, costul total fiind de 2.340 de dolari, estimează compania.

Gilead Sciences spune că vrea să ofere un preţ unitar către mai multe state, astfel încât negocierile între acestea să fie evitate, iar accesul la tratament să fie cât mai rapid.

„Am vrut să ne asigurăm că nimic nu va încurca distribuirea medicamentului către pacienţi”, a spus Daniel O’Day, CEO-ul Gilead Sciences. Prețul de 390 de dolari va fi doar pentru companiile controlate de guverne.

Medicamentul reduce timpul de vindecare

Datele arată că Remdesivir are un efect clar, semnificativ şi pozitiv asupra reducerii timpului de vindecare” la bolnavii de coronavirus. Acest lucru dovedeşte că „un medicament poate contracara virusul”, a apreciat dr. Anthony Fauci, cel mai reputat specialist în boli infecţioase din Statele Unite, consilier al preşedintelui Donald Trump.

S-a constatat că Remdesivir reduce timpul de recuperare pentru pacienții cu COVID-19 spitalizați – cei cu cele mai grave infecții – de la 15 la 11 zile, dar efectul nu a fost observat la pacienții cu boală ușoară sau moderată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: