Redactia.ro
Home » Știri » Papa Francisc a condamnat războiul din Ucraina: „Hristos e din nou răstignit în refugiaţii care fug de bombe cu copii în braţe, în soldaţii trimişi să-şi ucidă fraţii”

Papa Francisc a condamnat războiul din Ucraina: „Hristos e din nou răstignit în refugiaţii care fug de bombe cu copii în braţe, în soldaţii trimişi să-şi ucidă fraţii”

Papa Francisc a condamnat războiul din Ucraina

Papa Francisc a condamnat războiul din Ucraina. Papa Francisc a vorbit duminică despre războiul din Ucraina, denunțând toate atrocitățile pe care rușii le fac. Suveranul pontif argentinian a deplâns violențele, amintind de martiriul lui Iisus din Nazaret.

Papa Francisc a condamnat războiul din Ucraina: „Hristos e din nou răstignit în refugiaţii care fug de bombe cu copii în braţe, în soldaţii trimişi să-şi ucidă fraţii”

Papa Francisc a îndemnat, duminică,Moscova și Kievul să ajungă la un consens de Paște în Ucraina, și să finalizeze războiul violent. Suveranul pontif a vorbit la finalul slujbei din Duminica Floriilor, la care au asistat zeci de mii de oameni în Piața Sfântul Petru, în Vatican. ”Uităm de ce ne aflăm pe lume şi comitem cruzimi absurde. O vedem în nebunia războiului, unde Hristos este din nou răstignit. El este răstignit în refugiaţii care fug de bombe cu copii în braţe. El este răstignit în bătrânii care sunt abandonaţi la moarte, în tinerii lipsiţi de viitor, în soldaţii trimişi să-şi ucidă fraţii”, a spus Papa Francisc.

Cu toate astea, Papa Francisc nu a făcut o aluzie directă la războiul din Ucraina, dar și-a arătat susținerea și preocuiparea pentru o lume distrusă de conflict. De asemenea, pontiful suveran a spus că aceasta va fi tema centrală a Săptămânii Sfinte. „Încurajez să mergem spre Paşti cu iertarea lui. Pentru că Hristos mijloceşte continuu în faţa Tatălui pentru noi şi, privind lumea noastră violentă şi rănită, nu oboseşte să repete: ‘Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac’ „, a conchis el.

Ritualul Duminicii Floriilor comemorează intrarea lui Iisus în Ierusalim și deschide Săptămâna Sfântă, fiind unul dintre cele mai iubite de credincioși. Papa Francisc suferă de o problemă de genunchi care îl face să meargă cu dificultate. Acesta a citit omilia stând așezat, fiind dus cu mașina direct la altarul care fusese amenajat la poalele bazilicii.

Papa Francisc, despre războiul din Ucraina

În urmă cu câteva săptămâni, Papa Francisc a avertizat că amenințarea unui conflict global, generat de invazia Rusiei în Ucraina, ar trebui să convingă pe toată lumea că a sosit momentul pentru umanitate să abolească războiul înainte ca acesta să abolească umanitatea. „Trebuie să repudiem războiul, un loc al morţii, unde taţii şi mamele îşi îngroapă copiii, unde bărbaţi îşi ucid fraţii fără măcar a-i vedea, unde cei puternici decid şi cei săraci mor. Aceasta este oroarea războiului, ceva ce este barbar şi profanator”, a spus suveranul pontif.

De când Rusia a invadat Ucraina, Papa Francisc a avertizat de mai multe ori asupra riscului unui război nuclear. „Rog fiecare politician important să reflecteze asupra acestui lucru, să facă un angajament şi, privind la Ucraina martiră, să înţeleagă că fiecare zi de război înrăutăţeşte situaţia pentru toată lumea. Destul! Opriţi-vă! Lăsaţi armele să tacă! Negociaţi serios pentru pace!”, a îndemnat Papa Francisc.

Autoritățile de la Moscova au declarat că invazia Ucrainei este „o operaţiune militară specială”, concepută pentru a demilitariza tara vecina și pentru a îi elimina pe cei pe care Kremlinul îi consideră „naţionalişti periculoşi”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: