Redactia.ro
Home » Sport » Papa Francisc, „socios” la o super echipă din Argentina!

Papa Francisc, „socios” la o super echipă din Argentina!

GALERIE FOTO (5) Papa Francisc, Buenos Aires,

Este știut faptul că Papa Francisc este un mare fan al fotbalului, așa că o echipă din Argentina i-a trimis un carnet de „socios”, adică membru.

Fostul club al lui Diego Maradona, Boca Juniors a semnat un contract cu fundaţia pontificală „Scholas occurentes”. Aceasta este o rețea educațională lansată în capital Argentinei în perioada în care Papa Francisc era arhiepiscop al orașului Buenos Aires. Cu această ocazie, cei de la Boca Juniors au arătat carnetul de „socios” cu numărul 1, care este remis Suveranului Pontif de la Vatican. Se știe faptul că acesta adoră fotbalul și este fanul echipei argentiniene San Lorenzo. Știrea s-a răspândit imediat în rândul suporterilor care au dat sute de mesaj.

Anunțul clubului Boca Juniors

Jorge Ameal, președintele celor de la Boca Juniors a făcut anunțul pe pagina sa de twitter, unde a postat și mai multe fotografii.

„Este o mare mândrie să ştim că Papa Francisc are propriul carnet la Boca Juniors şi că am primit un tricou cu semnătura sa”, este mesajul lui Jorge Ameal, preşedintele fostului club al lui Diego Maradona.

În una dintre fotografii este prezentat carnetul cu numărul 1, care a fost remis pentru Suveranul Pontif de la Vatican. În altă fotografie, este tricoul echipei argentiniene în cunoscutele culori albastru şi galben. Pe spate este spatele inscripţionat numărul 1 şi numele Francisc. În plus este și un autograf al primului Papă argentinian din istorie. Din 2008, atunci când a fost numit Arhiepiscop de Buenos Aires, Papa Francisc are calitatea de membru de onoare al echipei argentiniene San Lorenzo.
Vicepreşedintele clubului din Buenos Aires, Marcelo Tinelli, declara în urmă cu doi ani la postul Fox Sports că Suveranul Pontif nu a renunţat să îşi susţină echipa preferată şi continuă să achite cotizaţia lunară. Pentru a fi socios la San Lorenzo, trebuie să plăteşti în fiecare an o sumă cuprinsă între 280 şi 590 de dolari americani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: