Redactia.ro
Home » Știri » Parastas la doi ani de la moartea Regelui Mihai I, la Curtea de Argeș

Parastas la doi ani de la moartea Regelui Mihai I, la Curtea de Argeș

Parastas la doi ani de la moartea Regelui Mihai I, la Curtea de Argeș

Parastas la doi ani de la moartea Regelui Mihai I. Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, anunță că sâmbătă, vor lua parte la parastasul Regelui Mihai I al României, la împlinirea a doi ani de la moarte.

Parastas la doi ani de la moartea Regelui Mihai I, la Curtea de Argeș

Casa Regală anunță că va lua parte sâmbătă, la Curtea de Argeș, la ora 12.00, la parastasul Regelui Mihai I, la împlinirea a doi ani de la moartea acestuia. Potrivit acesteia, cei care deoresc să ia parte la acest eveniment sunt bineveniți.

Accesul publicului se va face în fața Noii Catedrale de la Curtea de Argeș, iar după terminarea ceremoniei, aceștia vor acces în Privdor, unde vor putea depune flori la mormânt.

Regele Mihai I a murit la vârsta de 96 de ani

Regele Mihai al României a murit la domiciliul său din Elveția, în data de 5 decembrie 2017. Trupul neînsauflețit al Majestății Sale a fost depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Majestatea Sa a fost înmormântată la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Regele Mihai I s-a retras din viața publică la începutul lunii martie 2016, fiind grav bolnav de leucemie și cancer de piele. Regele Mihai I al României s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia. A fost fiul legitim al Regelui Carol al II-lea și al Reginei Elena.

Căsătorit cu principesa Ana de Bourbon-Parma, cunoscută și sub numele de Regina Ana a României, cei doi au avut cinci fiice,principesele Margareta (născută în 1949), Elena (1951), Irina (1953), Sofia (1957) și Maria (1964).

Cei doi au locuit mai bine de 45 de ani în Elveția, unde pentru a-și câștiga existența, Regele și Regina au construit o ferm ă de pui și un mic atelier de tâmplărie. Regina Ana s-a stins la Spitalul Morges din Elveția la data de 1 august 2016.

Citeste si:O tânără gravidă a suferit umilința vieții ei. De ce o jigneau colegii?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini