Redactia.ro
Home » Știri » Părerea medicului Adrian Marinescu: Starea de urgență nu ne-ar ajuta din niciun punct de vedere

Părerea medicului Adrian Marinescu: Starea de urgență nu ne-ar ajuta din niciun punct de vedere

Adrian Marinescu

Starea de urgență nu este dorită de nimeni, a transmis medicul Adrian Marinescu, care este de părere că aceasta nu ar face niciun bine, nici bolnavilor, nici eliberării de pandemie.

Adrian Marinesscu: Starea de urgență nu ne-ar ajuta din niciun punct de vedere

Medicul este de părere că starea de urgență nu va mai fi instituită în țara noastră. Acesta a argumentat că nimeni nu ar beneficia de pe urma ei, pentru că măsurile de prevenție sunt cele care vor face, de fapt, diferența.

Starea de urgență nu ne-ar ajuta nici din punct de vedere economic, mai ales în condițiile în care pandemia va mai dura ceva timp, este de părere medicul.

„Eu cred că lucrul ăsta nu se va întâmpla. Nu numai că nu și-l dorește nimeni, dar eu cred că ar trebui să echilibrăm situația, nu prin stare de urgență. E clar că ne trebuie o variantă, ceva care să se schimbe în momentul ăsta. Adică fiecare dintre noi să realizeze, mai mult decât a făcut-o în ultimele săptămâni că e bine să ne relaxăm, dar că e obligatoriu ca măsurile de prevenție să fie o rutină zilnică. Până la urmă despre asta e vorba. Cred că starea de urgență, nu numai că nu o dorește nimeni, dar nu ne-ar ajuta nici economic, nu ne-ar ajuta din niciun punct de vedere. E clar că pandemia va mai dura, dar cea mai bună variantă e cea în care găsim echilibru”, spune specialistul.

Adrian Marinescu este de părere că toți cei care au simptome, sunt asimptomatici și confirmați cu coronavirus trebuie să aibă o responsabilitate socială și să se protejeze pe ei înșiși, dar și pe cei din jurul lor, inclusiv familiile din care fac parte.

„E clar că izolarea este absolut obligatorie când vorbim de o boală infecto-contagioasă. Gândiți-vă la o boală care are tuberculoză sau la un pacient care are o boală care se transmite foarte ușor. Prima regulă e ca atunci când îi pui diagnosticul, să-l și izolezi ca să nu transmită mai departe. Că e asimptomatic sau că are o formă simptomatică, e clar că trebuie izolat. Dacă nu faci izolarea, va transmite mai departe și se ajunge la niște cifre pe care nu le vrea nimeni”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

În țara noastră numărul de cazuri e coronavirus crește de la o zi la alta. Vineri s-a înregistrat, totuși, o scădere față de numărul-record de miercuri, când au fost depistate 614 cazuri noi. Vineri au fost 592 de cazuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: