Redactia.ro
Home » Știri » Părintele Calistrat, atac furibund la adresa lui Raed Arafat: ”De unde știe “zeusul medicinei românești”ce va face virusul în noaptea de Înviere”

Părintele Calistrat, atac furibund la adresa lui Raed Arafat: ”De unde știe “zeusul medicinei românești”ce va face virusul în noaptea de Înviere”

Părintele Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, îl trage la răspundere, printr-o postare pe rețelele de socializare, pe Raed Arafat, cu privire la zvonurile legate de restricțiile de Paști. Părintele Calistrat se întreabă cum preconizează șeful DSU evoluția coronavirusului și îl cataloghează drept ”străin de ortodoxie”. 

Părintele Calistrat, atac furibund la adresa lui Raed Arafat: ”De unde stie “zeusul medicinei romanesti”ce va face virusul în noaptea de Înviere”

Părintele Calistrat a avut, în urmă cu câteva zile, un atac furibund la adresa șefului DSU, Raed Arafat. În contextul zvonurilor legate de restricțiile pentru noaptea de Înviere, Părintele Calistrat îl trage la răspundere pe Raed Arafat.

„De unde stie “zeusul medicinei romanesti”, acest “nostradamus al Covid 19”, Raed Arafat ce va face virusul in noaptea de Inviere, respectiv in timpul Slujbei de Inviere, a vorbit personal cu el ? Este de noaptea mintii, sa vii cu 2 luni inainte, sa le arunci romanilor Ortodocsi in fata cu praf, spunand ca nu au dreptul sa participe la cea mai mare sarbatoare a crestinatatii “INVIEREA LUI HRISTOS”, din cauza unor povesti imaginare, inventate de un tupeu fara limite, a unui strain de ortodoxie, dar care da ordin ca un patriarh in biserica lui Hristos”, a scris preotul pe Facebook.

Părintele Calistrat îi reamintește lui Raed Arafat că se află într-o țară majoritar ortodoxă și nu-i poate îndepărta pe creștini de la credință.

”Dumneata, unde te trezesti domnule Raed Arafat, intr-o tara democratica sau intr-o colonie? Iti pare ca Romania este un trib inapoiat de prosti unde dumneata te plimbi, ca “imparatul chior in tara orbilor”? Buna dimineata domnule Arafat! Dumneata esti cetatean strain, intr-o tara majoritar Ortodoxa condusa spiritual de un Patriarh, de un Sfant Sinod, de 50 de ierarhi ortodocsi. Cum de va permiteti, sa dati directive si sa stabiliti programul liturgic de “SFANTA INVIERE”,Bisericii Ortodoxe, fara consultatii prealabile cu Sfantul Sinod, cu Parlamentul Romaniei cu Presedintele, desi nici politicul nu are mari cunostinte despre cultul Ortodox Crestin? Cum si pe ce criteriu stiintific, stabiliti pericolozitatea unui virus in timp, inainte de a cerceta niste date relevante, conform datelor din laboratorul de specialitate?”, a continuat parintele Calistrat.

Florin Cîțu: „Nu va fi lockdown de Paști”

De altfel, premierul Florin Cîțu a clarificat că nu se va impune carantina în perioada sărbătorilor Pascale, așa cum s-a tot vehiculat.

”Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili! În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin. În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin. Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin. P.S. Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, a spus Florin Cîţu.

Vasile Bănescu, despe restricțiile de Paști

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR a precizat și el că nu s-a discutat până acum despre o eventuală restricție legată de noaptea de Înviere.

„Nu a existat şi nici nu putea să existe anul acesta vreo discuţie oficială despre restricţii de Paşti şi nu este corect să declanşăm speculaţii în marginea unei probleme majore, imposibil de estimat acum. Indiferent de context, deciziile realiste referitoare la perioada pascală vor fi rodul exclusiv al unui dialog absolut obligatoriu dintre autorităţi şi cultele religioase.Un dialog lucid, onest, inter-instituţionalizat, căruia nu i se face niciun serviciu prin lansarea în spaţiul public a unei teme false, menită să creeze tensiuni inutile între stat şi cultele religioase (ai căror membri compun covârşitoarea societate civilă) şi să inducă un nefiresc orizont sumbru de aşteptare în societatea creştină din România”, a transmis  și Vasile Bănescu printr-un comunicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: