Redactia.ro
Home » Știri » Parizerul pentru copii a fost retras de la vânzare! Ce au descoperit specialiștii în acest aliment

Parizerul pentru copii a fost retras de la vânzare! Ce au descoperit specialiștii în acest aliment

Parizerul pentru copii a fost scos de la vânzare! Ce au descoperit specialiștii în acest aliment

Parizerul pentru copii a fost retras de vânzare, după ce au apărut suspiciuni că ar fi contaminat cu metale grele, foarte periculoase pentru copii.

Potrivit specialiștilor, este vorba despre patru loturi care se găseasu la vânzare în mai multe lanțuri de magazine din țară. Produsul a fost retras de la raft, iar persoanele care l-au cumpărat sunt sfătuite să îl arunce sau să îl returneze.

Parizerul a fost retras de la vânzare

Producătorii au precizat că au cerut o serie de verificări unor experți independenți, iar rezultatele acestor verificări au arătat că nu există niciun risc pentru sănătate. Cu toate acestea, ca măsură de precauție s-a luat decizia ca toate cele patru loturi asupra cărora există suspiciunea de contaminare să fie retrase de la vânzare.

”Este vorba de două sortimente, ambele ale aceluiași producător. Unul din carne de porc, iar al doilea din carne de pasăre. Retragerea s-a făcut la sesizarea companiei producătoare, care a descoperit că în urma controalelor de siguranță efectuate, există riscul ca unele produse să conțină cantități de praf de metal. Acesta ar fi ajuns în produse în urma unei defecțiuni la un utilaj din linia de producție”, a declarat Mădălina Chițu, jurnalist Digi24.

Loturile retrase sunt ale produselor Martinel Mortadella din carne de porc de 90 de grame, care au termen de valabilitate până la data de 05.07.2021 inclusiv, și Martinel Mortadella din carne de pasăre, de 90 de grame.

Toate produsele erau pe piață, cu termenul de valabilitate până la 01.07.2021 inclusiv. Clienții pot returna produsele în magazinele de unde le-au cumpărat și pot primi banii înapoi, chiar și fără prezentarea bonului de la casă.

Cum afectează parizerul sănătatea copiilor

Parizerul de porc şi parzierul de pasăre pentru copii sunt două produse populare fabricate în Germania şi vândute în mai multe lanţuri de supermarketuri de la noi. Ar putea fi însă periculoase pentru cei mici. Specialiștii au conisiderat ca perizerul să fie retras de pe piață, după ce au descoperit o problemă la aparatele de feliat care ar putea contamina alimentele cu metale.

”Operatorul a sesizat o problemă la un echipament și pe principul precauției a dispus retragerea întregului lot de pe piață. Din 60 de mii de bucăți, 40 de mii au fost puse sub sechestru în depozitul fabricii, iar restul de 20 de mii au fost retrase voluntar de pe piață, ele fiind în magazinele unde au fost distribuite, urmând că mâine să ajungă la operator în vederea distrugerii”, a declarat Mihai Ponea, director ANSVSA.

Părinţii care au cumpărat parizer din carne de porc sau parizer din carne de pasăre sunt sfătuiţi să le arunce sau să le ducă înapoi la magazin. Îşi vor primi banii înapoi chiar dacă nu mai au bonul fiscal.

”În compoziția acelui cuțit cu care s-a tăiat salamul și a lăsat acele reziduuri, intră, în general, crom, uneori și vanadiu, în cutiele mai speciale nichel, toate acestea sunt metale grele. Absorbția acestor metale în organism au efecte pe termen lung, greață, vărsătură, dureri articulare, musculare”, susține nutriționistul Lygia Alexandrescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: