Redactia.ro
Home » Știri » Parlamentarul care trăiește din banii soției. Ce scrie în declarația sa de avere

Parlamentarul care trăiește din banii soției. Ce scrie în declarația sa de avere

Senatorul care traieste din banii sotiei

El este parlamentarul care pare a trăi din banii soției, de profesie procuror. Este vorba despre senatorul AUR Sorin Lavric, cunoscut pentru remarcile misogine. Iată ce scrie în declarația sa de avere.

Parlamentarul care trăiește din banii soției. Ce scrie în declarația sa de avere

Senatorul AUR Sorin Lavric pare că nu stă atât de bine la capitolul financiar, asemeni colegilor săi, parlamentari. Politicianul, care s-a remarcat prin misoginism, pare a trăi din banii soției, conform declarației sale de avere.

Uniunea Scriitorilor anunță că îl dă afară pe Sorin Lavric, ales parlamentar AUR, din cauza declarațiilor sale rasiste

În documentul de pe site-ul Senatului apare că Lavric a obținut anul trecut suma de 6.500 de lei, drept premiu de la Uniunea Scriitorilor, dar și suma de 3.900 de lei dintr-un salariu de cadru didactic asociat la UNATC I.L Caragiale din Bucureşti. Soția lui Sorin Lavric, care este procuror, a încasat datorită funcției pe care o deține aproximativ 210.000 de lei.  În declarație de avere apare că soții mai deţin două terenuri şi două apartamente în Piatra Neamţ, un autoturism Renault Clio şi suma de 290.000 de lei obţinută din vânzarea unui apartament.

Conturile soției, mai mari decât ale senatorului Lavric 

Sorin Lavric deţine un cont cu aproximativ 5.000 de euro, iar soția lui are patru conturi cu suma de 31.000 de euro.

Ce crede senatorul AUR Sorin Lavric despre femei

Anul trecut, Sorin Lavric a fost exclus din Uniunea Scriitorilor din România, după ce presa a publicat fragmente jignitoare și discriminatorii din scrierile acestuia . În cartea Decoct de femeie, publicată de Lavric în 2019, scrie că romii sunt ”o plagă socială”, iar bărbații nu caută în femei ”deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”, pentru că „o mie de femei erudite strânse laolaltă nu fac cât fascinația uneia singure din cele care au privilegiul nurilor”, potrivit scrierilor lui Lavric.

De altfel, în același an, 2019,  Scena9 a publicat o recenzie a cărții scrisă de criticul literar Mihai Iovănel, care conținea citate din ceea ce a scris Sorin Lavric. Acestea sunt:

  • „Sub unghi liric, rostul femeii e să fie muză, după ce a încetat să mai fie amantă”
  • „Cum n-am de gând să menajez vanitățile, e firesc să afirm că chinul gândirii abstracte e prerogativa cuvenită intelectului masculin”.
  • „Nu sunt un admirator al sexului frumos. Admirația cere recunoașterea ab initio a unei relații de superioritate: admiri pe cineva pe care îl bănuiești a fi deasupra ta, pe când femeia poate fi cel mult dorită, dar în nici un caz admirată”.
  • „Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie, nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios”
  • „Sunt trei împrejurări când priveliștea unei femei culminează în dezgust: când își face toaleta intimă, când își probează hainele în oglindă și când stă pe masa ginecologică”

Cum se apără Sorin Lavric

Într-un interviu pentru Digi 24, în care a fost întrebat dacă se consideră misogin, Sorin Lavric a negat.

”Este ironia sorții, vă dați seama, să ajung tocmai eu să fiu categorisit drept misogin. Gândiți-vă că nu aș fi scris o carte despre femei din care descriu o tipologie alcătuită din șase tipuri, șase genuri feminine, tipologie pe care o descriu cu ajutorul unor scheme speculative. Eu nu aș fi făcut așa ceva, nu aș fi depus un asemenea efort dacă aș fi detestat ființa feminină. Când detești un om nu te apuci să stai luni de zile să clădești scheme pentru a-i face un portret lăuntric. Când urăști pe cineva, pur și simplu îi intorci spatele și îl ignori. Eu așa ar fi trebuit să procedez dacă aș fi avut o natură și o fire autentic misogină. Nici vorbă de așa ceva. Eu acolo am încercat cu mijloace filosofice să-mi descriu propria uimire și stupoare față de acest mister pe care îl știm cu toții – când spun cu toții mă refer la bărbați – care este femeia. Când scoți de acolo anumite expresii, le poți interpreta cum vrei tu (…) ”, a explicat Sorin Lavric la Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: