Redactia.ro
Home » Știri » Păsările Flamingo vizitează cu interes România. Cel mai mare stol de flamingo văzut în Delta Dunării din ultimul secol

Păsările Flamingo vizitează cu interes România. Cel mai mare stol de flamingo văzut în Delta Dunării din ultimul secol

Păsările Flamingo vizitează cu interes România. Cel mai mare stol de flamingo văzut în Delta Dunării din ultimul secol

Administratorul Rezervației Biosferei Deltei Dunării a surprins imagini cu păsările rare care nu au mai fost în România, în număr atât de mare, de secole întregi. Stolul de flamingo a fost văzut în apropierea insulelor Sacalin din Delta Dunării, zona fiind una  strict protejată, unde bărcile au acces numai cu aviz special.

Vizita păsărilor Flamingo nu este întâmplătoare

Specialiștii spun că frumoasele păsări au poposit în Delta Dunării pentru că au găsit aici o sursă consistentă de hrană.

 ”De obicei, flamingo cuibărește în zone cu lacuri sărate, cu lagune costiere și unde există mâlul specific zonelor umede, acel mâl din care ele cu ajutorul acelui cioc tip bumerang strecoară tot felul de viețuitoare, nevertebrate chiar și alge și plante”, a declarat Eugen Petrescu, președintele Societății Ornitologice Române.

Deși prezența acestor păsări a fost de scurtă durată în țara noastră, conform studiilor cercetătorilor stolurile de flamingo se pot orienta către un trai permanent în Delta Dunării, pentru că iernile sunt tot mai blânde în comparație cu alți anii.

Păsările roz vin în număr tot mai mare în România

Alte condiții ce pot favoriza șederea păsărilor la noi în țară sunt legate de faptul că  România a păstrat Delta Dunării tot mai puțin atinsă de om. Pasărea flamingo este o foarte bună zburătoare și are nevoie de cât mai mult spațiu de desfășurare ca să se poată stabili într-un loc, pentru un sezon întreg.

Vremea secetoasă  a contribuit și ea la aducerea păsările în frumoasa noastră zonă. Ele au nevoie ca apele să fie mai scăzute și astfel cu gâtul lor lung reușesc să-și procure cea mai bună hrană.

În urmă cu patru ani un alt grup de flamingo, mult mai restrâns, au făcut o scurtă vizită  în Delta Dunării, când probabil au verificat dacă aici pot avea condiții favorabile de trai.

Un ghid turistic și soția sa au observat atunci micul grup de păsări roz, inițial îndoindu-se că aceștia pot fi flamingo, dar s-au convins după ce le-au privit de la distanță, folosind un binoclu.

Turiștii nu pot avea acces la zona unde păsările au poposit acum patru ani dar și anul acesta într-un număr mult mai mare. Cu ajutorul unui binoclu pot observa comportamentul stolului în mediul natural. Nimic nu poate fi mai frumos decât să te bucuri de frumusețile naturii, neatinse de mâna nocivă a omului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini