Redactia.ro
Home » Știri » Patru rețete care includ broccoli. Dacă îl gătești așa, este extrem de delicios

Patru rețete care includ broccoli. Dacă îl gătești așa, este extrem de delicios

GALERIE FOTO (2) Rețete cu Broccoli

Broccoli este una dintre cele mai bune legume pentru sănătate, fiind plin de nutrienți. Multora nu le place, dar dacă încerci aceste rețete, cu siguranță îți vei schimba părerea!

Rețete cu broccoli. Așa este pus în valoare

Broccoli este unul dintre cele mai sănătoase alimente și acesta ar trebui să se găsească mereu în farfuria noastră, dacă avem vrem să avem un stil de viață sănătos.

Mai mult, broccoli se află în topul 10 al celor mai bune alimente din lume. Broccoli conține fibre solubile și insolubile în cantități mari, dar și vitamina C. De exemplu, 100 g de broccoli aduc 150 %din necesarul zilnic de vitamina C, ca să vă faceți o idee cât de mult conține.

Putem gătit broccoli în diferite moduri. Acesta este ideal gătit la aburi, timp de trei sau șase minute și își păstrează toți nutrienții. Putem, de asemenea, să consumăm broccoli și în stare crudă într-o salată. Îl putem amesteca cu sos de muștar sau sos de lămâie, condimente și ulei presat la rece. Putem să gătim broccoli la cuptor sau gratinat.

Rețetă supă cremă de broccoli

500 g broccoli

o felie de țelină

rădăcină de praz ( 10-15 cm )

un cartof potrivit

o rădăcină mică de păstârnac

un morcov mic

un cub de unt

200 ml smântână pentru gătit

o linguriță cu pudră de nucșoară

piper roșu

sare după gust

Cum se prepară supa cremă de broccoli

Începem această rețetă prin a fierbe o supă de legume din morcov, țelină, cartofi și păstârnac.Trebuie să adăugăm și un praf de sare atunci când punem apa la fiert. Scoatem legumele fierte într-un bol destul de încăpător. După aceea, tot în aceeași supă opărim prazul și bucățelele de broccoli, care au fost deja spălate și curățate.

Adăugăm unt peste legumele fierte și le mixam cu jumătate din cantitatea de smântână din rețetă. Punem treptat și prazul și broccoli și restul de smântână. Trebuie să amestecăm în continuare cu mixerul până obținem o cremă densă. Adăugăm treptat din supa de legume de pe aragaz, până ajungem la consistență dorită. Putem să servim supă cu crutoane sau simplă. Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: