Redactia.ro
Home » Știri » Paul al României, listat pe site-ul cu persoane urmărite internațional. Cum a încălcat legea

Paul al României, listat pe site-ul cu persoane urmărite internațional. Cum a încălcat legea

Printul Paul

Prințul Paul al României a fost pus de Poliția Română pe lista persoanelor din țară, date în urmărire, după ce joi seară, a fost de negăsit la vila sa din București, pentru a fi arestat în dosarul ”Ferma  Băneasa”. Potrivit G4media, prințul Paul ar fi fugit în Portugalia.

Paul al României, listat pe site-ul cu persoane urmărite internațional

Prințul Paul al României a fost dat în urmărire internațională de Poliția Română, după ce nu a fost găsit, joi seară, la vila sa din București pentru a fi arestat. Prințul apare pe lista persoanelor din țară care sunt date în urmărire. Pe aceasta îi apar datele personale, faptul că este condamnat la închisoare, dar și motivul dispunerii arestului: trafic de influență și luare și dare de mită. Potrivit G4media, Prințul Paul ar fi fugit în Portugalia.

Paul al României a fost pus pe lista persoanelor urmărite de Poliția Română

„La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 în Franta, loc. Paris, domiciliat în Mun. București, (…), condamnat la 3 ani si 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, este specificat pe site-ul IGPR.

Joi seară, atunci când trei polițiști de la Investigații Criminale au sosit la locuința prințului Paul, l-au căutat pe acesta la toate etajele vilei sale din Capitală, inclusiv pe sub paturi și în dulapuri. În zadar, însă, prințul a fost de negăsit, iar soția lui, prințesa Lia i-a condus pe oamenii legii către poartă, acolo unde se aflau și jurnaliștii. Prințesa Lia a fost reținută în a da declarații despre soțul ei și i-a atenționat pe reporteri că nu poate închide poarta.

”Jurnalist Digi24: Unde este soțul dumneavoastră?

Lia: Mai târziu, mai târziu!

Jurnalist: Unde este?

Lia: Scuzați-mă, dumneavoastră sunteți în fața senzorului!

Jurnalist: Se va preda singur? A fugit?

Jurnalist: Nu este acasă soțul dumneavoastră?

Lia: Scuzați-mă, o persoană este în fața senzorului”este dialogul prințesei Lia cu jurnaliștii.

Prințul Paul al României a fost condamnat definitiv, joi, la trei ani și patru luni cu executare în cazul retrocedărilor ilegale a fermei Băneasa și a Pădurii Snagov, parte din dosarul ”Ferma Băneasa”. Acestea ar fi avut loc în urmă cu zece ani. Din acest dosar, mai fac parte și alte nume cunscute pentru care, la fel, s-a dispus arestul, în urma condamnării la închisoare. Este vorba despre Remus Truică, fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase, care a primit șapte ani de închisoare. El a fost ridicat, joi seară, din locuința sa din Snagov și dus la Penitenciarul Rahova. De altfel, în acest dosar au fost condamnați în lipsă, oamenii de afaceri Benny Steinmetz și Tall Silberstein. Printre aceștia, se află și jurnalistul Dan Andronic, care a primit trei ani de închisoare, cu suspendare. Cu toții l-au ajutat pe prințul Paul să recupereze Ferma Regală Băneasa și Pădurea Snagov, în condițiile în care el nu avea drept de moștenire. S-a invoncat drept motiv că ar fi aparținut bunicului său, Carol al II-lea. Sunt peste 145 milioane de euro, prejudiciu în acest dosar, potrivit procurilor DNA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: