Redactia.ro
Home » Știri » Pe litoral românii au uitat de distanțarea socială. Autoritățile îi responsabilizează prin amenzi usturătoare

Pe litoral românii au uitat de distanțarea socială. Autoritățile îi responsabilizează prin amenzi usturătoare

Pe litoral românii au uitat de distanțarea socială. Autoritățile îi responsabilizează prin amenzi usturătoare.

Iresponsabilitate și inconștiență, doar asta îi ghidează pe români să nu respecte în niciun fel măsurile de protecție împotriva virusului SARS-COV-2. Autoritățile s-au sesizat și au început cu amenzi către cei ce încurajează comportamentele necorespunzătoare ale turiștilor.

În Mamaia patronii localurilor care au permis turiștilor să joace hora fără vreo remușcare că îmbrățișează virusul în mod deliberat.

Hora s-a jucat timp de câteva minute până ce distracția le-a fost întreruptă de către polițiștii care au amendat patronul localului pentru isprava făcută.

Nu doar în Mamaia cât și în Vama Veche lucrurile au luat-o pe făgașul anormalului în plină pandemie. Doi angajați ai unei terase au fost infectați tocmai pentru că nu au respectat măsurile de prevenție.

Prefectul cere turiștilor să respecte măsurile de prevenție

George Niculescu, prefectul județului Constanța: „Trebuie să luăm acest prim caz ca și exemplu să tratăm această situație cu maximă responsabilitate. Ține de fiecare dintre noi, autorități, agenți economici sau turiști să putem să avem împreună o vacanță frumoasă pe litoralul constănțean. Dacă toți cei trei actori își vor face treaba și turiștii vor înțelege să nu se îmbulzească unde văd un număr mare de alți clienți, să-și aleagă alte zone, să servească masa, să se distreze, să se simte bine, vom trece acest sezon estival fără probleme pe litoral”.

Echipele de control au precizat că în afara de acest incident în majoritatea localurilor se respecta măsurile de siguranță sanitară.

Personal infectat în Vama Veche

În cazul celor doi angajați infectați ai terasei din Vama Veche, administratorul a închis localul periodic  pentru igienizare și a adus un alt personal cu care să poate reîncepe activitatea în condiții optime pentru viitorii turiști.

Cristina Schipor, directoarea Direcției de Sănătate Publică Constanța: „La Vama Veche avem la o terasă două cazuri, o persoană care este internată la București și o persoană care este la Constanță. S-a demarat ancheta epidemiologica imediat, s-a instituit izolarea la domiciliu pentru persoanele care au luat contact cu aceștia. Nu s-a închis terasa deoarece patronul a adus alt personal, cel puțin așa a declarat „.

Pe plajă turiștii încearcă pe cât posibil să păstreze distanța însă și în rândul acestora s-au dat destule amenzi, cu toate acestea în județul Constanța numărul de cazuri e în creștere, astăzi până la ora 13 înregistrându-se 657 de noi cazuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: