Redactia.ro
Home » Știri » Pelerinajul Sfintei Parascheva va avea restricții. Ce au decis autoritățile

Pelerinajul Sfintei Parascheva va avea restricții. Ce au decis autoritățile

Sfânta Parascheva
Mai este puțin timp până la desfășurarea pelerinajului de la Iași de sărbătoarea Sfintei Parascheva. Din cauza pandemiei, autoritățile vor lua măsuri fără precedent și vor impune reguli în încercarea de a elimina aglomeraţia şi implicit riscul ca oamenii să se infecteze. Asta pentru că numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant, iar Iașiul se află în topul județelor cu cele mai multe îmbolnăviri zilnice.

Pelerinajul Sfintei Parascheva va începe mai devreme

Cel mai mare pelerinaj ortodox din țara noastră va începe mai devreme anul acesta. Din cauza pandemiei, racla Sfintei Parascheva va fi scoasă spre  închinare, cu o săptămână înainte de marea sărbătoare. Credincioșii, însă, trebuie să poarte mască, să păstreze distanța și să părăsească zona catedralei, după ce au trecut pe la sfinetele moaște, informează HotNews.ro

Reacția Mitropoliei Iașiului

Reperezentanții Mitropoliei Iașiului spun că: „Este greu să le spui acum oamenilor să nu atingă racla sau să nu se închine. Nu putem spune că sfintele moaşte pot face rău cuiva”.

Sute de pelerini s-au închinat deja la moaște

Încă din acest weekend, câteva sute de pelerini au fost deja în grup organizat şi s-au închinat la Mitropolie, la moaştele Sfintei Parascheva.
Constantin Sturzu, purt. de cuv. al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei: „Racla cu sfintele moaște va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană în data de 8 octombrie și va sta până pe 15 octombrie. Va fi scoasă pe străzile din toate cartierele orașului Iași, pe străzile principale. Hramul de anul acesta are niște particularități și organizarea lui este una extrem de dificilă, probabil cea mai dificilă din întreaga istorie a acestei sărbători.”
Reprezentanţii Mitropoliei atrag însă atenţia asupra faptului că mulţi oameni vin şi pentru ideea de a sta la coadă, de căinţă în aşteptarea închinării, astfel încât aceştia s-ar putea să se aşeze la coadă în ciuda existenţei acestui culoar separat de acces. O altă îngrijorare ţine de lungimea cozii: în anii trecuţi, în maximum 3 kilometri de coadă încăpeau câteva zeci de mii de persoane, iar acum, cu distanţarea fizică şi aşezarea în şir indian, într-un kilometru nu pot încăpea mai mult de câteva sute de persoane.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: