Redactia.ro
Home » Știri » Pensia medie lunară a crescut în România. Care este diferența față de 2020

Pensia medie lunară a crescut în România. Care este diferența față de 2020

GALERIE FOTO (2) Pensia medie lunară a crescut în România.

Pensia medie lunară a crescut în România. Potrivit datelor publicate de INS, pensia medie lunară a crescut considerabil în România. Institutul Național de Statistică a făcut o analiză a vieții românilor, iar rezultatul este surprinzător.

Pensia medie lunară a crescut în România. Care este diferența față de 2020

Pensia medie lunară a crescut în România. Institutul Național de Statistică a arătat marți, 16 martie, că pensia medie lunară a crescut la noi în țară, în comparație cu cea de anul trecut. Conform raportului, în trimestrul IV din 2020, pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1.590 de lei, iar în momentul de față, aceasta a crescut la 1.636 de lei. De asemenea, INS a arătat că în ultimul trimestru al anului anterior, spre deosebire de același interval din 2019, numărul mediu al pensionarilor a scăzut cu aproape 17.000, iar cel din categoria ce aparține asigurărilor sociale de stat a crescut cu 10.000.

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, pensia medie lunară și pensia medie de asigurări sociale de stat au crescut cu 15,9% fiecare. În trimestrul al IV-lea din 2020, spre deosebire de trimestrul al treilea al aceluiași an, numărul mediu de pensionari s-a aflat în scădere cu 2.000 de persoane, iar numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost în creștere cu 4.000 de persoane. Față de trimestrul precedent, pensia medie lunară și pensia medie de asigurări sociale de stat au crescut cu 8,7%, respectiv cu 9,4%.

Ministrul Muncii anunță că sute de mii de pensii vor fi recalculate

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat în urmă cu câteva zile, că în mai puțin de o săptămână, au fost analizate mii de dosare, iar după încheierea părții legislative, sute de mii de pensii vor fi recalculate. „160 000 de dosare de pensii au fost deja evaluate în toată țara, într-o săptămână și jumătate de la inițierea acestui demers. Vizita pe care am făcut-o la Casele de pensii ale sectoarelor 1, 2 și 5 din București îmi confirmă faptul că activitatea din teritoriu se desfășoară într-un ritm alert, în ciuda resurselor limitate. De altfel, unul dintre proiectele importante ale ministerului pe termen scurt este finanțarea cu fonduri europene a dotării caselor de pensii cu echipamentele necesare derulării activităților curente și a procesului de evaluare. Țin să îi felicit pe oamenii pe care i-am întâlnit, angajați ai caselor de pensii din cele trei sectoare, pentru efort și pentru implicare”, a scris Ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Raluca Turcan a vizitat sediile caselor de pensii din Capitală și a concluzionat că activitatea se desfășoară foarte bine, deși personalul este foarte mic. „Până acum, într-o săptămână şi jumătate avem deja 160.000 de dosare evaluate, urmând ca după încheierea părţii legislative, de finalizare a Legii Pensiilor, acestea să fie şi recalculate foarte uşor. Până acum, în casele de pensii în care am fost, activitatea se derulează bine. (…) Acest proces a început cu resursele limitate pe care le avem – softuri vechi, dar actualizate, aparatura este învechită, sunt calculatoare de ani buni de zile şi care abia se mişcă, şi aici avem obligaţia ca prim PNRR (Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă n.r.) să înnoim toată dotarea din casele teritoriale de pensii”, a precizat ministrul Muncii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: