Redactia.ro
Home » Știri » Veste proastă pentru pensionarii români. Majorarea pensiilor a fost amânată

Veste proastă pentru pensionarii români. Majorarea pensiilor a fost amânată

Guvernul vine cu o veste proastă prentru pensionarii români. Anul acesta, pensiile nu le vor mai fi majorate și au fost amânate din 2021 pentru 2023 și 2024.

Veste proastă pentru pensionarii români. Majorarea pensiilor a fost amânată

Cinci milioane de pensionari români nu vor avea anul acesta pensii mai mari. Majorarea acestor venituri a fost amânată. Asta pentru că Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență prin care se îngheață pensiile din 2021 până în 2023 și 2024, informează Digi 24.

Actuala lege a pensiilor prevedea anul acesta o majorare. Mai exact, de la 1 septembrie 2021, punctul de pensie avea să fie de 1875 de lei. Însă, prin ordonanța de urgență adoptată miercuri, punctul de pensie va fi egal cu această sumă începând cu 1 septembrie 2023.

Noua OUG adoptată de Executiv mai arată că în 2022 și 2024, pensiile vor fi majorate în funcție de rata medie anuală a inflației.

  • ”În anul 2022 valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Majorarea și data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.”
  • Începând cu anul 2024, valoarea punctului de referinţă se majorează anual cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.” 

Tot conform noii OUG, legea pensiilor valabilă în 2019 a fost amânată pentru 1 septembrie 2023 : „Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 septembrie 2023”

Cum explică premierul amânarea majorării pensiilor

Premierul a explicat că, deja, România suportă un efort financiar 8 miliarde de lei, pentr pensiile care au fost majorate anul trecut.

„Efortul suplimentar este deja de 8 miliarde de lei, deja am început bugetul cu 8 miliarde de lei în plus”, a spus prim-ministrul.

23% dintre pensionarii români trăiesc de la o zi la alta, din pensiile mici. Unii dintre ei au pensie cu 60% mai mică decât pensia medie, 520 lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: