Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru români! Pensiile nu vor mai fi majorate în 2021

Vești proaste pentru români! Pensiile nu vor mai fi majorate în 2021

Vești proaste pentru români!

Vești proaste pentru români! Pensionarii și bugetarii primesc vești proaste la început de săptămână, după ce președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a anunțat că pensiile nu vor mai fi majorate anul acesta. De asemenea, Guvernul se pregătește să elimine voucherele de vacanță și sporurile bugetarilor.

Vești proaste pentru români! Pensiile nu vor mai fi majorate în 2021

Vești proaste pentru români! Pensionarii și bugetarii au început săptămâna cu vești proaste. Luni, fostul premier al României, Ludovic Orban a anunțat că punctul de pensie va crește de anul viitor, de la 1 ianuarie, pentru că majorarea din vară-toamnă a creat probleme. Așadar, pensiile nu vor mai fi majorate anul acesta. Surse guvernamentale au anunțat că se pregătește adoptarea unei ordonanște de urgență prin care vor fi eliminate o serie de sporuri, subvenții și indemnizații acordate angajaților din sectorul bugetar. „Punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022″, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferință de presă.

Conform acestuia, sistemul de majorare a punctului de pensie din toamnă nu a fost în favoarea pensionarilor, astfel că este nevoie de o recalculare. „Sistemul acesta de a crește punctul de pensie în iulie – septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanțe în ceea ce privește cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Am discutat și de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe și care se va derula într-un ritm cât de alert este posibil”, a mai spus Orban.

Voucherele și sporurile vor fi eliminate

Pe lângă faptul că pensiile nu vor mai fi majorate în acest an, sursele guvernamentale au transmis că vor tăia sporurile și voucherele de vacanță. Premierul României, Florin Cîțu și-a anunțat deja colegii din conducere PNL că nu se vor mai acorda vouchere de vacanță pentru bugetari în acest an. Așadar, vor putea fi folosite voucherele de vacanță acordate în 2019 și 2020 care nu au fost încă utilizate, iar în 2022 ar urma să se reia acordarea voucherelor. Mai mult, sporurile pentru angajații din sectorul public vor fi plafonate, iar sporurile pentru expunerea la COVID19 acordate angajaților din prefecturi nu vor mai fi oferite, la fel și indemnizația de hrană pentru anumite categorii de bugetari.

Conform Institutului Național de Statistici, România avea în cel de-al treilea trimestru al anului 2020, 5.125.000 de pensionari, din care 4.675.000 încadrați în bugetul asigurărilor sociale de stat, iar restul reprezintă beneficiari de pensii speciale. De asemenea, pensia medie din sistemul asigurărilor sociale de stat a fost în acest interval de 1.454 lei. Astfel, cheltuielile cu pensiile din sistemul public s-au ridicat în 2020 la aproape 85 miliarde de lei, iar acesta a reprezentat 7,5% din PIB-ul estimat. ”Există o decizie luată, privitoare la pensii. Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263, și anume compensarea în proporție 100% a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației și, de asemenea, creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50 % din creșterea salariului mediu brut pe economie”, a anunțat luni Orban decizia coaliției de guvernare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: