Redactia.ro
Home » Știri » Pensia specială a lui Sorin Oprescu crește, deși fostul primar a fugit în Grecia după condamnarea de 10 ani! Câți bani va încasa 

Pensia specială a lui Sorin Oprescu crește, deși fostul primar a fugit în Grecia după condamnarea de 10 ani! Câți bani va încasa 

Sorin Oprescu, primele declarații după ce a ieșit din arestul din Grecia

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a ajuns în centrul atenției din nou, de data aceasta pentru o decizie judiciară controversată legată de pensia sa specială. După ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție în 2022, Sorin Oprescu a fugit din România și s-a refugiat în Grecia. Cu toate acestea, în ciuda absenței sale, instanța a hotărât recent că fostul primar va beneficia de o pensie mărită, deoarece a câștigat procesul pentru pensia specială. Iată detaliile!

Pensia specială a lui Sorin Oprescu crește

Chiar și în absența sa din țară, Sorin Oprescu a obținut o victorie în instanță, care îi asigură o pensie specială considerabilă. Decizia instanței de a majora pensia fostului primar vine în urma unei acțiuni judiciare colective în care 95 de foști aleși au contestat Senatul și Camera Deputaților, cerând restabilirea dreptului la pensie conform prevederilor legale, începând cu data de 1 iulie 2023.

Anterior deciziei instanței, Sorin Oprescu primea o pensie lunară de 3.000 de euro. Cu toate acestea, în urma hotărârii judecătorești favorabile, suma acestei pensii va crește cu cel puțin 500 de euro lunar, aducându-i astfel un venit considerabil chiar și în absența sa din țară, potrivit informațiilor furnizate de realitatea.net.

Fostul primar a fugit în Grecia

În ciuda faptului că Sorin Oprescu a fost condamnat în mod definitiv în 2022, acesta a ales să fugă în Grecia, încercând să evite executarea pedepsei. La momentul condamnării sale, fostul primar nu a fost găsit la domiciliul său și a fost ulterior reținut în Grecia, marcând astfel un nou episod în scandalul corupției din România.

Decizia instanței de a majora pensia specială a fostului primar Sorin Oprescu, în ciuda faptului că acesta a fugit din țară după condamnarea sa pentru corupție, ridică întrebări cu privire la integritatea și eficacitatea sistemului judiciar din România.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: