Redactia.ro
Home » Homepage » Pensii întârziate. Decizia luată de Orban înainte de alegeri

Pensii întârziate. Decizia luată de Orban înainte de alegeri

secretari de stat

Pensii întârziate. Ludovic Orban a fost nevoit să ia o decizie tranșantă după ce i-a fost adus la cunoștință faptul că mii de pensionari așteaptă recalcularea chiar și jumătate de ani, deși termenul este de 45 de zile. Anunțul făcut de prim-ministrul acum puțin timp îi va bucura pe pensionarii din România!

Pensii întârziate. Decizia luată de prim-ministrul țării privind pensiile întârziate

Ludovic Orban a luat o decizie trașantă după ce a aflat că recalcularea pensiilor durează mai mult decât este prevăzut prin lege. Premierul a anunțat că a decis să-l demită pe președintele Casei Naționale de Pensii, Ioan Petru Căprariu, dat fiind faptul că instituția pe care o conduce este „complet neadaptată secolului XXI -lea”.

Premierul a declarat presei că se dorește modernizarea Casei Naționale de Pensii. „Sunt întârziate faţă de termen (dosarele – n.r.). Cu siguranţă vom decide înlocuirea preşedintelui Casei de Pensii şi mai ales un proces de modernizare a Casei de Pensii, care este complet neadaptată secolului XXI, fiind necesară o fluidizare a procedurilor, este necesară o digitalizare şi o creştere a calităţii serviciilor către pensionari”, a afirmat premierul.

Planul de bătaie a celor 45.000 de dosare întârziate

În momentul de față, un număr de 45.252 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate. Unele dintre acestea au chiar și 6 luni de întârziere, deși legea prevede un termen de doar 45 de zile pentru o asemenea procedură.

În urmă cu câteva zile, Ministrul Muncii și al Protecției Sociale, Violeta Alexandru, împreună cu cei 42 de directori executivi ai caselor județene de pensii au susținut o videoconferință pe această temă. În urma ședinței, s-a stabilit drept termen de soluționare prima săptămână a lunii decembrie. Rămâne de văzut, așadar, dacă situația se va încheia satisfăcător pentru beneficiari.

Citește și Noul ministru anunță un deficit de peste două miliarde de lei la Fondul de pensii

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini