Redactia.ro
Home » Știri » Perla momentului la simularea examenului de Bacalaureat! Răspunsul uluitor pe care un elev l-a dat despre Nicolae Ceaușescu, la istorie

Perla momentului la simularea examenului de Bacalaureat! Răspunsul uluitor pe care un elev l-a dat despre Nicolae Ceaușescu, la istorie

Simularea Bacalaureatului 2024, desfășurată în perioada 4-7 martie, a adus în prim-plan creativitatea și originalitatea elevilor din întreaga țară, dar și o serie de răspunsuri care au amuzat cadrele didactice. În timp ce 122.372 de elevi au participat la proba scrisă la alegere a profilului și specializării pe 6 martie, un eveniment anticipativ pentru mulți tineri aflați în pragul absolvirii liceului, perlele elevilor au devenit rapid subiectul de discuție în rândul profesorilor.

Simularea Bacalaureatului reprezintă o ocazie excelentă pentru elevi de a-și evalua nivelul de cunoștințe și de a se familiariza cu structura examenului, dar și un moment de reflecție pentru sistemul educațional. Perlele elevilor, în timp ce sunt amuzante, subliniază și necesitatea unei abordări mai aplicate în pregătirea pentru examenele naționale, concentrându-se pe îmbunătățirea înțelegerii materiei și a abilităților de exprimare.

Gafa monumentală a unui elev la istorie

Unul dintre momentele care a surprins profesorii a fost răspunsul unui licean din Prahova la proba de istorie, unde a afirmat că „În 1922, Ceaușescu moare”, o eroare monumentală care reflectă confuzia temporală și lipsa de cunoștințe istorice. Observatorul Prahovean a evidențiat această perlă, dar și alte fragmente memorabile întâlnite în lucrările de istorie.

Elevii au fost invitați să formuleze un punct de vedere despre regimul politic din România în perioada 1991-2000, însă răspunsurile au variat de la considerații sociale și culturale contemporane la speranța pentru un viitor conducător literat.

„Motivele pentru care în societatea românească nu merge lucrurile așa cum trebuie ar fi că dacă nu ai soț soție la vârsta de 19/20 de ani oamenii râde de tine și că copii are internet de când se naște” sau „Sper ca la un moment dat să ne conducă o persoană care să știe să scrie și să citească și să nu mai citească discursul scrise pe foi sau dictate în cască de altcineva” sunt doar câteva exemple care arată diversitatea gândirii elevilor, dar și nevoia de îndrumare și consolidare a cunoștințelor.

Confuzii literare și lingvistice

La proba de limba română, elevii au avut de redactat un eseu despre un text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu. Creativitatea a atins cote neașteptate când numele real al poetului, Dan Barbilian, a fost transformat în Barbut Ilian, iar opera „Riga Crypto și lapona Enigel” a devenit Liga Crypto, evidențiind încă o dată confuziile și interpretările creative ale elevilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: