Redactia.ro
Home » Știri » Persoanele care fotografiază sau filmează pe cei care aruncă gunoaie pe jos vor primi bani! Ce suma le este oferită

Persoanele care fotografiază sau filmează pe cei care aruncă gunoaie pe jos vor primi bani! Ce suma le este oferită

Persoanele care fotografiază sau filmează pe cei care aruncă gunoaie pe jos vor primi bani! Ce suma le este oferită

Adminstraţia Comunei Soveja a anunțat ultima decizie luată. Reprezentanții instituției şi-au propus să facă comuna demnă de Uniunea Europeană. 

Persoanele care fotografiază sau filmează pe cei care aruncă gunoaie pe jos vor primi bani! Ce suma le este oferită

Adminstraţia Comunei Soveja a făcut deja primul pas pentru a avea o comună cât se poate de curată. Astfel că, Primăria Soveja din judeţul Vrancea a transmis că oferă un premiu de 150 de lei pentru fiecare fotografie sau clip filmat care surprinde oameni în timp ce aruncă deşeuri pe domeniul public.

Aceasta inițiativă a venit după ce comuna a fost sufocată de gunoaie. Mai mult de atât, autoritățile locale spun că au investit serios într-un sistem de colectare a deşeurilor. Doar că, unii localnici continuă să arunce gunoiul pe domeniul public fără să aibă vreo remușcare.

“Mulţi dintre locuitori au înţeles, cei mai mulţi pun deşeurile din plastic şi hârtie în coşurile amplasate în comună, scot gunoaiele menajere înainte de a sosi maşina. Primăria a achiziţionat şi 1000 de pubele pentru gunoiul menajer care vor fi distribuite populaţiei, precum şi saci pentru gunoiul selectiv. 

Mai mult, am reuşit să găsim şi firma care ridică deşeurile selective astfel încât maşina localităţii să ridice doar pubelele cu gunoi menajer. Acţiunile de igienizare, ajutorul dat dar şi apelurile la curăţenie nu au fost luate în serios de toţi locuitorii. Astfel că măsuri mai puţin ortodoxe se impun pentru aducerea la acelaşi numitor a celor care aruncă în continuare gunoaie pe albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor.

PRIMĂRIA OFERĂ UN PREMIU DE 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară sau numărul de înmatriculare al oamenilor sau maşinilor care aruncă deşeurile pe spaţiile publice. Acestea pot fi trimise la contact@comunasoveja.ro sau mesaj pe inbox-ul paginii Primăria Soveja. Avem nevoie de #Sovejacurată”, anunţă Primăria Soveja

Vă readucem aminte că legea 195/2005, art. 96 alin. 1,  spune negru pe albă că se constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoanele juridice” aruncatul gunoaielor în spaţiile publice.

Amenzi uriașe pentru cei care rup flori la munte

În România, sute de plante din zonele înalte sunt ocrotite de lege și, prin urmare, este interzisă ruperea sau smulgerea lor cu rădăcină. În ciuda prevederilor legale, mulți turiști nu țin cont de respectul față de natură și recurg la ruperea acestor flori sau scoaterea lor cu rădăcină. Cei care sunt prinși trebuie să scoată sume uriașe din portofel.

Anual, în special în sezonul de primăvară, imediat după topirea zăpezii, pe versanții munților și în zonele înverzite se dezlănțuite un spectacol unic al naturii: flori de toate culorile, care mai de care mai spectaculoase, prind viață.

Din păcate, s-a constatat în ultimii ani că drumețiile la munte vin la pachet cu pericole pentru natură, mai ales. Mulți turişti aleg să rupă florile întâlnite la munte, fără să ştie că este ilegal şi inutil, ele nerezistând în alt mediu.

Autoritățile avertizează că cei care au de gând să ia acasă florile din poienițe, în loc să le lase acolo să se bucure și alții de ele, trebuie să știe că multe specii sunt ocrotite de lege, iar amenzile pot ajunge de la 3.000 până la 5.000 de lei. În țara noastră există nu mai puțin de 71 de specii de orhidee care se întind de la malul marii până în vârf de munte. Le vom găsi înflorite până la 1 octombrie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: