Redactia.ro
Home » Știri » Peste 630 de persoane au murit în China din cauza coronavirusului. Bilanțul persoanelor infectate a depășit 30.000

Peste 630 de persoane au murit în China din cauza coronavirusului. Bilanțul persoanelor infectate a depășit 30.000

Peste 630 de persoane au murit în China din cauza coronavirusului. Bilanțul persoanelor infectate a depășit 30.000

Peste 630 de persoane au murit în China din cauza coronavirusului. Bilanțul persoanelor infectate a depășit 30.000. Vineri dimineață autoritățile medicale de la Beijing a publicat numărul morților și persoanelor infectate cu nou coronavirus în China.

UPDATE 9 februarie 2020! Numărul morților crește de la o oră la alta!

Peste 800 de persoane au murit. Bilanțul deceselor l-a depășit pe cel din epidemia de SARS

Bilanțul total al deceselor provocate de coronavirusul din Wuhan a ajuns la cel puțin 813, după ce oficialii din provincia Hubei au anunțat că încă 81 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, relatează CNN. Acestora li se adaugă încă opt morți înregistrați în celelalte provincii. Asta înseamnă că numărul deceselor înregistrate până acum în epidemia cauzată de noul virus din China l-a depășit deja pe cel al epidemiei de SARS din 2002-2003, scrie digi24.ro

Sâmbătă a fost ziua în care autoritățile chineze – care fac un bilanț zilnic la sfârșitul fiecărei zile – au anunțat cei mai mulți morți: 89 într-o zi. Printre persoanele care au decedat sâmbătă în China se numără, în premieră, și doi cetățeni străini – un american și un japonez. Ambii au murit la Wuhan.

Peste 630 de persoane au murit în China din cauza coronavirusului. Bilanțul persoanelor infectate a depășit 30.000

Conform Comisiei Naționale de Sănătate de la Beijing a publicat vineri dimineață bilantul morților din cauza coronavirusului. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 69 de noi decese din cauza virusului, majoritatea persoanelor fiind din provincia Hubei, acolo unde a fost descoperit prima oară coronavirusul.

Joi dimineață, autoritățile medicale din China anunțau că există 564 de morți și peste 27.000 de persoane infectate cu acest virus.

De asemenea, alte câteva sute de persoane din peste 20 de țări au fost infectate cu noul virus, iar doi oameni din afara Chinei continentale au murit.

Medicul chinez care a avertizat lumea despre coronavirus a murit

Medicul Li Wenliang care s-a confruntat cu autoritățile pentru că a lansat un avertisment cu privire la apariția noului virus a murit din cauza infecției cu acest virus.

Reprezentanții spitalului au anunțat că doctorul oftalmolog a murit în cursul nopții de joi spre vineri.

În lupta împotriva epidemiei de pneumonie cu noul coronavirus, Li Wenliang, un oftalmolog al spitalului nostru, a fost din păcate infectat. În prezent este în stare critică şi încercăm tot posibilul să-l salvăm”, a spus spitalul în timpul unui eveniment social,

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății și-a exprimat regretul la aflarea veștii despre moartea medicului chinez.

Pe 30 decembrie, Li a lansat primul avertisment despre apariția noului virus când a publicat pe grupul său de prieteni din domeniul medical un mesaj în care afirma că șapte pacienți au mers în piața de fructe de mare. Acesta a precizat că pacienții au fost diagnosticați cu o boală asemănătoare SARS și au fost plasați în carantină în spitalul în care lucra.

Li Wenliang a fost anchetat de poliție pentru că ar fi încercat să divulge informații confidențiale despre acest virus mortal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: