Redactia.ro
Home » Sport » Peste 70% dintre japonezi vor anularea sau amânarea JO 2020

Peste 70% dintre japonezi vor anularea sau amânarea JO 2020

Jocurile Olimpice 2020, sondaj

Niponii nu-și doresc să organizeze Jocurile Olimpice din această vară. Agenția Kyodo News a publicat un sondaj din care se vede clar că peste 70% dintre japonezi doresc anularea sau amânarea Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus.

Jocurile Olimpice 2020 au fost amânate 1 an din cauza COVID-19. Competiția va debuta peste aproape 100 de zile, dar japonezii nu sunt foarte încântați. Și-ar dori amânarea Jocurilor Olimpice sau anularea acestora. Din sondajul publicat de agenția Kyodo News reiese că 39,2% dintre japonezi doresc anularea competiției, iar 32,8% sunt în favoarea unei noi amânări a acesteia. Doar 24,5% vor ca Jocurile Olimpice să se desfăşoare potrivit programului. Competiția va debuta pe 23 iulie.

Ce reguli au impus japonezii

Organizatorii au anunțat de mai bine de o lună, că accesul spectatorilor străini nu va fi permis la Jocurile Olimpice din Japonia. Peste 900.000 de tichete au fost vândute deja în afara Japoniei. 600 de mii de bilete au fost achiziționate pentru Jocurile Olimpice, iar 300 de mii au fost cumpărate de spectatori pentru Jocurile Paralimpice. Anul acesta nici sportivii nu vor putea fi însoțiți de familii.

“Vom transmite lumii întregi un mesaj de curaj şi speranţă din Japonia. Nu trebuie să lăsăm garda jos, pentru a împiedica o accelerare a numărului infectărilor”, a declarat în urmă cu câteva zile premierul Japoniei, Yoshihide Suga.

Flacăra olimpică și-a început, pe 25 martie, periplul de patru luni pe teritoriul Japoniei, înaintea Jocurilor de la Tokyo. Ștafeta a pornit de la Fukushima.

Japonia impune restricții pentru a preveni un nou val

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a scăzut în Japonia, după instaurarea stării de urgenți. Însă după 21 martie când restricțiile au fost ridicate, au apărut din ce în ce mai multe cazuri noi. Astfel, de ieri au fost impuse noi reguli pentru a preveni un al patrulea val de infectări.
Potrivit sondajului, aproape 60% dintre niponi sunt nemulțumiți de ritmul în care se desfășoară vaccinarea în Japonia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: