Redactia.ro
Home » Știri » Petrecere în Herăstrău, sâmbătă seara. Reacția Ministrului Sănătății

Petrecere în Herăstrău, sâmbătă seara. Reacția Ministrului Sănătății

Petrecere în Herăstrău Ministrul Sănătății

Românul este creativ și iată că mai mulți tineri au găsit soluția pentru a petrece. Aseară, în prima zi de stare de alertă, mai mulți petrecăreți s-au adunat în Herăstrău, pentru distracție în aer liber.

Jandarmii au intervenit în cadrul adunării, cerându-le tinerilor să păstreze regulile de distanțare socială. Din păcate, mulți nu au ținut cont de recomandările autorităților.

Reacția Ministrului Sănătății în urmă petrecerii din parcul Herăstrău

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat duminică ce sancțiuni vor primi agenții economici care nu respectă regulile.

De exemplu, în cazul petrecerii de aseară, un club a încurajat tinerii să petreacă. Un DJ a pus muzică la volum ridicat, iar clubul oferea băuturi ce puteau fi cumpărate în regim take-away. În acest sens, Nelu Tătaru a spus că agenții de funcționare care nu respectă regulile ar putea să aibă parte de anumite restricții, „inclusiv de funcționare”.

„De două săptămâni noi discutăm și cu agenții economici, cu asociații profesionale, cu sindicate, o anumită relaxare. Relaxare care a venit odată cu sfârșitul stării de urgență. Țin să le amintesc tuturor că România, Guvernul, Ministerul Sănătății, populația, agenții economici sunt totuși în stare de alertă. Dacă suntem pe acea pantă descendentă a curbei pe care o prognozam după două, trei săptămâni de platou, este că s-a gestionat în mod corespunzător de către guvern și populație o primă parte a pandemiei. Dacă am dat o perioadă de relaxare, aceasta a venit în contextul unor reguli, care au fost de comun acceptate pentru a putea evalua în 14 zile efectele acestei relaxări, putând merge cu alte măsuri de relaxare, dacă evoluția era favorabilă. Dar dacă evoluția este nefavorabilă ne gândim și la restricționare, să nu uităm și avertismentul președintelui Klaus Iohannis”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

Nelu Tătaru a anunțat că luni va fi dată o Hotărâre de Guvern pentru instituirea stării de alertă

„La orele 24:00 intră în funcție acea lege care a trecut și prin Parlament, urmând ca noi să luăm Hotărârea de Guvern privind starea de alertă, cu toate regulile și măsurile”, a spus Tătaru.

De asemenea, Ministrul Sănătății a explicat că fiecare domeniu de activitate va funcționa după anumite reguli, aplicate obictivelor. Sancțiunile pregătite pentru agenții economici vor fi prevăzute în ordinele de ministru.

Sâmbătă seara, mai mulți tineri au participat la o petrecere în Herăstrău

În prima zi de ridicare a restricțiilor, tinerii au petrecut în aer liber. Au fost publicate pe Facebook filmulețe și poze cu marea petrecere. În Herăstrău, încă din timpul zilei, tinerii au ieșit, iar seara au făcut o adevărată petrecere.

I-a ajutat și muzica ce se auzea dintr-un club în care ei nu aveau acces. Clubul însă le oferea posibilitatea de a-și cumpăra băuturi în regim take-away. Duminică, clubul cu pricina a anunțat că nu va mai oferi genul acesta de servicii, pentru a nu încălca legea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: