Redactia.ro
Home » Știri » Piedone, pauză de masă pe șantier! Gest inedit față de muncitori: „Luați parizer, salam, cârnați, ce găsiți”

Piedone, pauză de masă pe șantier! Gest inedit față de muncitori: „Luați parizer, salam, cârnați, ce găsiți”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dat o lecție de apropiere și implicare atunci când, într-o inspecție la lucrările de reabilitare a carosabilului din sectorul său, l-a găsit pe personalul de pe șantier în pauza de masă. Longevivul politician a arătat că este mai mult decât un simplu lider al comunității, ci un om alături de oameni, gata să înțeleagă și să împărtășească greutățile și bucuriile lor.

Piedone, pauză de masă pe șantier

Situându-se la același nivel cu muncitorii, Piedone a arătat că distanța dintre autoritate și cetățean poate fi redusă la minimum atunci când există empatie și deschidere. Acest gest simplu, dar semnificativ, de a se alătura lucrătorilor la masa de prânz, subliniază o abordare umană și egalitaristă în exercitarea funcției sale de primar.

Nu doar că s-a așezat la aceeași masă cu muncitorii, dar a și contribuit la ea, oferindu-le acestora o hartie de 200 de lei (după cum se observă în imagini)  bani pentru a-și procura mâncare. Dialogul său deschis și lipsit de formalism a făcut ca atmosfera să devină mai relaxată și mai prietenoasă, întărind legăturile dintre liderul comunității și membrii ei activi.

Gest inedit față de muncitori: „Luați parizer, salam, cârnați, ce găsiți”

Este demn de remarcat faptul că Piedone a demonstrat că este dispus să renunțe temporar la anumite obiceiuri sau reguli, cum ar fi dieta sa sau Postul Paștelui, pentru a fi alături de oamenii săi și pentru a-și arăta solidaritatea față de nevoile lor. Astfel, el a transmis un mesaj puternic despre importanța umanității și a solidarității în conducerea unei comunități.

„Ia și tu 3-4 pâini, pentru că mi-e foame. Dacă mi-e foame, mă apuc să mănânc. Ia și tu ce găsești, parizer, salam, șuncă, ceapă, oțet, ce-o fi acolo, să mâncăm”, a spus primarul, care l-a și binedispus pe șeful de șantier.

„Printre ai mei, de la firul ierbii, unde mă simt foarte bine!
Printre oamenii buni, dedicați și muncitori!
Printre oamenii cărora le pasă de comunitate și de orașul său!
Am discutat cu ei, am rezolvat câteva probleme, am făcut câteva planuri pentru comunitate, am glumit împreună și am râs împreună!
Pe la prânz, m-am așezat pe-o bordură și-am întins o câmpenească de șantier direct pe trotuar. Și-am ciugulit un oușor, nițică brânzică, o șunculiță și ceva parizer împreună cu o echipă de muncitori cumsecade din provincie!
Mi-am luat energie de la oamenii cei buni și un strop de apă vie, să am pe drumul vieții!
Mergem înainte, muncim cu spor și continuăm să facem imposibilul posibil!
Cu respect, primarul Piedone”, a scris Piedone în descrierea videoclipului. 

În plus, este de apreciat că, în timpul mesei, primarul a profitat de oportunitatea de a discuta direct cu șeful de șantier despre progresul lucrărilor și despre nevoile viitoare ale comunității. Acest tip de comunicare directă și deschisă este esențială pentru asigurarea unei colaborări eficiente între autorități și personalul de execuție, în beneficiul întregii comunități.

Pe lângă implicarea sa la nivel practic, Piedone a continuat să se conecteze cu locuitorii sectorului 5 în timpul plimbării sale ulterioare, ascultându-le problemele și exprimându-și recunoștința pentru sprijinul acordat. Gestul unei doamne care lucrează la Spitalul Universitar, oferindu-i două iconițe și promițându-i votul pentru viitoarele sale aspirații politice, demonstrează recunoașterea și aprecierea profundă a liderului comunității.

Sursa foto: Captură ecran

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: