Redactia.ro
Home » Știri » Piețarii, nemulțumiți de noile restricții. Au protestat în stradă

Piețarii, nemulțumiți de noile restricții. Au protestat în stradă

Piețarii, nemulțumiți de noile restricții

Începând de astăzi, magazinele se vor închide de la ora 21.00, circulația pe timp de noapte va fi restricționată, angajații din companii trebuie să muncească de acasă, iar purtatul măștilor de protecție este obligatoriu în toată țara. Totodată, piețele și târgurile în spațiile interioare, vor fi închise, motiv pentru care producătorii din piețe s-au revoltat.

Piețarii, nemulțumiți de noile restricții. Au protestat în stradă

Începând de luni, 9 noiembrie intră în vigoare noile restricții impuse în urmă cu câteva zile de autorități. Președintele Klaus Iohannis a declarat că magazinele se vor închide la ora 21.00, circulația pe timp de noapte va fi restricționată, angajații firmelor mari vor fi nevoiți să lucreze de acasă, masca devine obligatorie în toată țara, iar piețele și târgurile din interior, se vor închide. „Angajaţii din public şi din privat trebuie să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 21.00, circulaţia trebuie restricţionată. Târgurile şi pieţele trebuie închise, iar portul măştii trebuie să devină obligatoriu peste tot în ţară“, spunea Klaus Iohannis.

Aceste măsuri vor fi valabile timp de 30 de zile, urmând ca la finalul acestei perioade, în funcție de situația cazurilor de coronavirus, se vor elimina sau modifica.

Producătorii s-au revoltat

Faptul că trebuie să-și închidă tarabele, producătorii din piețe s-au revoltat în mai multe orașe. Comercianții din piețe au protestat în mai multe orașe din România, fiind nemulțumiți că piețele vor fi închise din cauza pandemiei de coronavirus. La nivel local, primăriile au încercat să găsească soluții pentru ca micii producători să își poată vinde marfa în continuare. În Capitală, la Piața Crângași a avut loc un adevărat scandal luni dimineața, iar polițiștii au fost nevoiți să intervină pentru a calma oamenii.

Sunt producător, am investit o sumă de bani și acum unde vând fructele, în ger?„, ” De ce bagă niște bani când pot să facă ceva, noi avem aer, avem totul făcut în piață, suntem 50 de tarabe moderne, avem paravane, avem tot ce ne trebuie”, „Am strâns tone de legume și acum ce facem cu ele?”, „Cred că vrea să ne îmbolnăvească pe toți, n-avem din ce să trăim. De aici trăim, din piață, de ce se vrea să fărâme piața românească să rămână numai lanțurile mari străine?”, au spus revoltați producătorii de piețe.

La Pitești, oamenii s-au strâns în fața Prefecturii județului Argeș, pentru a protesta față de închiderea piețelor. Din această cauză, mulți oameni rămân fără niciun venit din cauza noilor restricții. Producătorii din Piața Vest sunt furioși pentru că, începând de astăzi, trebuie să-și vândă produsele agricole afară, în frig. Aceștia au declarat că se tem pentru sănătatea lor, fiind nevoiți să lucreze în aceste condiții.

La Brăila protestatarii au acuzat că măsura luată de autorități îi vor aduce în pragul falimentului, chiar dacă și pănă acum, veniturile au fost tot mai mici din cauza pandemiei de coronavirus. În Galați, producătorii au cerut explicații în fața Prefecturii din Galați, iar în cele din urmă autoritățile gălățene au pregătit un set de măsuri pentru reorganizare activității în piețele gălățene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: