Redactia.ro
Home » Știri » Plajele de pe litoralul românesc se pregătesc. Turiștii sunt așteptați peste 3 săptămâni

Plajele de pe litoralul românesc se pregătesc. Turiștii sunt așteptați peste 3 săptămâni

Suntem în plină pandemie de coronavirus, însă oamenii sunt dornici să-și planifice următoarea vacanță. Unii spun că aceasta ar putea avea loc chiar peste 3 săptămâni, odată cu relaxarea restricțiilor, însă autoritățile au ultimul cuvânt. Cum se pregătesc marii hotelieri în această perioadă.

La mare peste 3 săptămâni?

Mulți spun că odată cu încheierea stării de urgență, românii vor avea voie să călătorească unde vor, iar printre locațiile vizate ar fi litoralul românesc. Cum 1 mai va fi ratat, care se obișnuia a fi startul pentru sezonul estival, românii se pregătesc acum pentru primul weekend după relaxarea restricțiilor. În același timp, reprezentanții hotelurilor de pe litoralul românesc fac demersuri ca totul să fie pregătit pentru venirea turiștilor. Au, însă, în vedere și prevederile legale.

Potrivit regulilor, distanța dintre șezlounguri trebuie să fie mai mare, iar măștile sunt obligatorii în spațiile închise, chiar dacă ești la malul Mării Negre. ”Să se termine perioada această de criză și să revenim la plajă. Am așezat sezlongurile și umbrelele la o distanță de trei metri între ele și sperăm că va fi în regulă. ”, spune Andrei, administrator al uneia dintre cele mai căutate plaje de la Marea Neagră.

Alții sunt reticenți vizavi de deschiderea sezonului în 3 săptămâni

Sunt destui și cei care se arată temători de ceea ce ne așteaptă. Paul Marin, administrator de plajă, spune că va respecta întocmai regulile autorităților.  “Recomandarea mea să respecte legea și cu asta basta. Distanțarea, masca, ce mai ne spune Bucureștiul să facem .. Riscul? Doamne ferește, nici nu vreau să mă gândesc la risc. Să deschid pe 15 mai și undeva pe 15 iulie să zic, tușește unul pe plajă trebuie să închidem. Nu este în regulă, păi mai bine nu mai deschid deloc”.

În ceea ce privește legea, autoritățile au anunțat că odată ce se va încheia starea de urgență, hotelurile pot fi deschise, numai că trebuie respectate regulile de igienă și distanțare socială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: