Redactia.ro
Home » Știri » Planta din România care distruge în timp record celulele canceroase

Planta din România care distruge în timp record celulele canceroase

Planta din România care distruge în timp record celulele canceroase

Planta din România care distruge în timp record celulele canceroase. Oamenii de știință încearcă să găsească un leac împotriva cancerului și se pare că l-au găsit. Este vorba despre o plantă care se găsește în România și care, potrivit studiului publicat în „Life Science”, poate distruge celulele canceroase în doar 16 ore.

Planta din România care distruge în timp record celulele canceroase

Potrivit unui studiu publicat în „Life Science”, oamenii de știință au descoperit în România o plantă care distruge 98% din celulele canceroase, în doar 16 ore. Planta se numește pelinita (Artemisia annua) sau pelinul dulce și singură distruge până la 28% dintre celulele canceroase, dar, în combinație cu fierul, le distruge aproape în totalitate și asta fără săa fectetze celulele sănătoase. Artemisinina, substanță activă din această plantă a fost folosită ca remediu împotriva malariei. Fierul se acumulează în celulele canceroase datorită receptorilor de transferină care le ajută în procesul de diviziune celulară. De asemenea, celulele normale au acești receptori, dar celulele canceroase pot fi vizate de combinația de fier și artemisinina. Există multe experiemente realizate, până în prezent, și toate dovedesc că, în combinație cu fierul , artemisinina poate distruge în mod eficient cancerul.

Artemisinina a fost izolată pentru prima dată în 1972, de către savanții chinezi Henry Lai și Narendra Singh de la Universitatea din Washington, care au utilizat-o pentru tratamentul malariei, in timpul războiului din Vietnam. Artemisinina este antimalaric recunoscut, fiind eficient în lupta împotriva tulpinilor de Plasmodium cu rezistenta medicamentoasă. Pelinita a fost testată pe 55 de tipuri de celulele canceroase. După cele mai noi cercetări reiese că leucemia, cancerul de colon, melanomul, cancerul de sân, cancerul la prostată, tumorile cerebrale și cancerul la rinichi răspund foarte bine la tratament. De asemenea, planta artemisinina este eficientă și în tratarea cancerului la pancreas, având rezultate eficiente.

Pelinul este antiparazitar

Studiile clinice arată că substanţele conţinute în pelinul dulce pot distruge celulele canceroase în proporţie de 28%, iar când acesta este însoţit de un supliment de fier, eficacitatea creşte la 98%. Pelinul dulce sau pelinita acţionează în mod selectiv asupra celulelor canceroase, țintindu-le doar pe acestea, ceea ce înseamnă că nu are efecte secundare. În schimb, medicamentele folosite în tratamentul cancerului distrug şi celule sănătoase, slăbesc sistemul imunitar şi produc efecte secundare, uneori severe.

Experienţele în laborator au demonstrat că pelinul dulce neutralizează celulele canceroase într-un timp-record (16 ore) fără să afecteze celulele sănătoase. Mai mult, tratamentul cu pelin dulce administrat unui câine cu cancer de oase în fază avansată ar fi dus la vindecarea acestuia în aproximativ cinci zile, susţin aceste studii. Pelinul dulce este un excelent detoxifiant, antiseptic, antiparazitar şi stimulator digestiv. Favorizează buna funcţionare a ficatului şi a bilei, ajută la eliminarea toxinelor din organism, precum şi a paraziţilor. Este hepatoprotector (benefic în hepatită, ciroză) şi un bun adjuvant în digestie dificilă şi în probleme de stomac.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: