Redactia.ro
Home » Știri » Platforma de vaccinare anunță noi schimbări. Nu se vor mai face programări decât de la persoane de peste 65 de ani până în luna martie

Platforma de vaccinare anunță noi schimbări. Nu se vor mai face programări decât de la persoane de peste 65 de ani până în luna martie

Platforma de vaccinare anunță noi schimbări.

Platforma de vaccinare anunță noi schimbări. Până astăzi, România a primit peste 900.000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului, incluzând și noua tranșă Pfizer/BioNTech, livrată luni dimineață. Deși ar fi trebuit să înceapă și vaccinarea cu serul Moderna, data a fost amânată cu trei zile, fără explicații. De asemenea, platoforma de vaccinare anunță că nu va primi noi programări decât de la persoane de peste 65 de ani, până în luna martie.

Platforma de vaccinare anunță noi schimbări. Nu se vor mai face programări decât de la persoane de peste 65 de ani până în luna martie

Platforma de vaccinare anunță noi schimbări. În România, au fost administrate încă de la începutul campaniei de vaccinare, aproape 7 de doze de vaccin. Marți, 2 februarie, toată lumea a depășit pragul de 100 milioane de imunizări. Conform Știrile Pro Tv, până în prezent, au fost primite peste 900.000 de doze de ser împotriva coronavirusului, incluzând și vaccinurile de la Pfizer, livrate luni dimineață. Cu toate că luni ar fi trebuit să înceapă vaccinare cu seruri Moderna, acest moment a fost amânat cu trei zile, iar experții susțin că nu vor lăsa garda jos, nici după ce va fi imunizată toată lumea. În ultimele zile au fost descoperite alte două cazuri de infectare cu tulpina britanică.

Specialiștii ne îndeamnă să folosim corect toate armele împotriva noului virus, precum distanțarea, igiena, masca de protecție. În urmă cu câteva zile, șefa DSP Dolj a fost confirmată cu coronavirus, la trei zile după ce a primit doza de vaccin. „Această confirmare a avut loc în data de 29, fiind vorba de o formă ușoară de boală. De menționat faptul că colegii făcuseră și cea de a 2-a doză de vaccin pe data de 26. Starea de sănătate este bună, sunt izolați la domiciliu.”, a declarat reprezentantul DSP Dolj.

Totodată, managerul Spitalului de boli infecțioase „Victor Babeș” Timișoara, Cristian Oancea a declarat că este posibil ca paccientul să se fi infectat și era în incubare, în momentul în care s-a vaccinat. Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech îi protejează pe 95% dintre cei imunizați, iar cel produs de Moderna, pe 94,1% din subiecți. Astfel, rămâne un risc de infectare de 5-6%, infim față de 100% al celor nevaccinați. Conform studiului „Real Life” al Institutului Maccabi din Israel, primul făcut din lume pe o cohortă imensă, după administrarea primei doze oamenii erau protejați în proporție de 50%. Acest studiu continuă și după rapel, comparând datele studiilor clinice, care au fost controlate.

Austria nu recomandă vaccinul AstraZeneca în cazul persoanelor de peste 65 de ani

După ce Germania a declarat că nu folosește vaccinul AstraZeneca în cazul persoanelor de peste 65 de ani, Austria a anunțat că urmează exemplul Germaniei. Comisia Națională de Vaccinare susșien că nu există suficiente date pentru a stabili cât de eficient este serul de vaccin în cazul persoanelor în vârstă. Săptămâna trecută, Germania a făcut o recomandare legată de vaccinul AstraZeneca, din cauza faptului că testele clinice nu au luat în calcul multe persoane din această cateogir de vârstă.

Comisia Națională a Austriei a recomandat autorităților sanitare să administreze vaccinul anti-COVID19 produs de AstraZeneca numai persoanelor cu vârste între 18 și 65 de ani. „Datele privind imunitatea şi securitatea sunt comparabile cu cele ale oamenilor mai tineri. Dar din cauza dimensiunii reduse a eşantionului (în testele clinice) nu putem confirma cu siguranţă eficacitatea (vaccinului AstraZeneca) pentru această grupă de vârstă‘”, explică într-un comunicat comisia de mai sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: