Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinul AstraZeneca a primit aprobarea în UE. Agenția Europeană a Medicamentelor și-a dat acordul

Vaccinul AstraZeneca a primit aprobarea în UE. Agenția Europeană a Medicamentelor și-a dat acordul

Vaccinul AstraZeneca a primit aprobarea în UE.

Vaccinul AstraZeneca a primit aprobarea în UE. Vaccinul produs de AstraZeneca a fost aprobat să fie folosit în țările din Uniunea Europeană pentru persoanele de peste 18 ani. Agenția Europeană a Medicamentelor a anunțat că și-a dat aprobarea pentru folosirea vaccinului AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca a primit aprobarea în UE. Agenția Europeană a Medicamentelor și-a dat acordul

Vaccinul AstraZeneca a primit aprobarea în UE. După vaccinul produs de Pfizer/BioNTech și Moderan, vaccinul produs de AstraZeneca a fost aprobat pentru țările din Uniunea Europeană. Aprobarea acestuia a fost făcută de Agenția Europeană a Medicamentelor. În toată această perioadă, aprobarea a fost marcată de discuții tensionate între Bruxelles și producătorul britanico-suedez. Compania a fost acuzată că nu și-a respectat acordul dat către blocul european și este suspectată că ar fi trimis dose către Regatul Unit.  Conflictele au început să apară după ce în urmă cu câteva zile, compania AstraZeneca a anunțat că va livra mai puține doze de vaccin Comisia European, din cele 100 milioane de doze pe care le-a promis. Această decizie a fost luată din cauza unor probleme de producție la fabrica din Belgia.

Comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides a anunțat într-o conferință de presă că a trimis o scrisoare companiei AstraZeneca prin care a adresat întrebări importante în contextul în care Uniunea Europeană a pre-finanțat și producția vaccinului și vrea să vadă un rezultat. „Uniunea Europeană vrea să știe cu exactitate câte doze au fost produse de către AstraZeneca, unde anume au ajuns și cui au fost livrate. Răspunsurile companiei nu au fost satisfăcătoare până acum”, a precizat Stella Kyriakides. Totodată, aceasta a menționat că Uniunea Europeană își dorește ca dozele pe care le-a comandat, să fie livrate cât mai repede, iar contractul să fie îndeplinit.

Dezvoltarea vaccinului AstraZeneca

Vaccinul AstraZeneca a fost dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford pe baza unui virus ameliorat, fiind aprobat de câteva săptămâni deja în Marea Britanie, iar milioane de oameni fiind deja vaccinați. De asemenea, au fost anunțate probleme cu vaccinul de la Pfizer/BioNTech. Compania a anunțat că va trimite în Statele Unite ale Americii dozele de vaccin, dar că pentru Uniunea Europeană vor exista probleme cu livrările, iar acest lucru i-a obligat pe oficialii din domeniul sănătății să încetinească planurile de vaccinare.

După 12 luni de la începutul cazurilor de coronavirus, trei mari companii farmaceutice producătoare de vaccinuri au anunțat că au dezvoltat primele vaccinuri cu eficacitate de 95%.  Pe 9 decembrie 2020, Pfizer, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, împreună cu firma germană BioNtech au anunțat că au dezvoltat primul vaccin anti-covid19, care este administrat în regim de 2 doze.

Pe 15 noiembrie 2020, Moderna, o firmă americană de pionierat în biotechnologie împreună cu Institutul Național de Sănătate al Statelor Unite ale Americii au anunțat că au dezvoltat un vaccin cu o eficacitate de 95%. Pe 1 decembrie, Agenția Europeană pentru Medicamente primește de la BioNtech/Pfizer și Moderna cereri de autorizație pentru ca vaccinurile să fie introduse pe piață. Anglia a fost prima țară care a aprobat folosirea vaccinului Pfizer pe scară largă, iar prima persoană vaccinată a fost o femeie în vârstă de 91 de ani. În ceea ce privește cel de-al treilea vaccin, AstraZeneca, acesta oferă un răspuns imun foarte bun la persoanele în vârstă și trebuie administrat în 2 doze.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: