Redactia.ro
Home » Știri » PNL merge cu două variante la negocieri. Ce a declarat Ludovic Orban

PNL merge cu două variante la negocieri. Ce a declarat Ludovic Orban

GALERIE FOTO (2)

Conducerea PNL a decis, miercuri seara, să meargă la negocierile cu USR-PLUS și UDMR cu două variante de prim-ministru: Ludovic Orban sau Florin Cîțu. Decizia cu privire la cele două propuneri a fost luată în unanimitate. Ludovic Orban a făcut declarații cu privire la propunerile PNL. 

 

Ludovic Orban vrea să fie din nou premier

 

Ludovic Orban vrea să fie din nou prim-ministru. În urma conferinței de presă susținute miercuri seara, Ludovic Orban a confirmat informațiile potrivit cărora liberalii vor merge la negocieri cu două propuneri de premier și de șefie a camerelor Parlamentului. Liderul PNL, Ludovic Orban, le-a propus colegilor săi din coaliție să preia el această funcție, din dorița de a debloca negocierile pentru formarea noului Guvern.

Astfel, fostul premier a declarat că a luat această decizie ,, de a flexibiliza mandatul, ținând cont de solicitările partenerilor noștri, care au solicitat camera deputaților”. Liderul PNL a afirmat că, în urma dezbaterii, a decis că vor continua negocierile cu USR și UDMR, dar și cu minoritățile.

Orban a precizat că liberalii ar avea o pondere de 55% în cadrul coaliției PNL-USR PLUS-UDMR, astfel încât „consideră legitim să desemneze un candidat la funcția de premier și un candidat la funcția de președinte al unei camere”.

Fostul premier a mai precizat că se dorește respectarea principiilor democratice, iar ponderea din noul Guvern să fie proporțională cu votul partidelor politice.

Am stabilit că trebuie să respectăm principiile democratice și să existe o pondere porporțională cu votul partidelor politice”, a mai explicat Orban.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a făcut apel la respectarea înțelegerii inițiale de a comunica în comun, pentru a fi evitată declanșarea unui „război mediatic”.

,,Comunic azi public, pentru că sunt nevoit. Din păcate, înțelegerea de a nu comunica decât în comun nu a fost respectată. Reiterez solicitarea către partenerii noștri să ne respectăm reciproc și să evităm un război mediatic”, a transmis fostul premier.

Astfel, cele două posibile variante din partea PNL sunt: prima variantă Ludovic Orban – premier și președinte al Senatului – Florin Cîțu, iar a doua variantă este Florin Cîțu – premier și Ludovic Orban – președinte al Camerei Deputaților.

Ludovic Orban a argumentat, în ședința Biroului Politic Național, că PNL are 55% pondere în viitoarea coaliție de centru dreapta, motiv pentru care ar fi îndreptățit să ceară funcția de premier și de președinte al Camerei. Mai mult, Florin Cîțu a specificat că vrea să continue la Ministerul Finanțelor, însă acceptă mandatul paridului de a fi propus președinte al Senatului.

USR PLUS și UDMR au sugerat, neoficial, deja că nu vor accepta variantele PNL.USR-PLUS a transmis, miercuri, că respinge un nou guvern condus de Ludovic Orban , argumentând acest lucru prin faptul că „nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: