Redactia.ro
Home » Știri » Polidin, din nou în farmacii! Va fi relansat sub formă de ursuleți și spray nazal

Polidin, din nou în farmacii! Va fi relansat sub formă de ursuleți și spray nazal

Celebrul tratament Polidin, ultil în combaterea virozelor sau gripei, revine pe piața medicamentelor din România. Specialiștii Institutului Cantacuzino urmează să-l comercializeze sub formă de ursuleți și spray nazal.

Polidin, din nou în farmacii! Va fi relansat sub formă de ursuleți și spray nazal

Polidin a depășit etapa de laborator și va putea fi folosit ca supliment alimentar. De altel, specialiștii de la Institutul Cantacuzino lucrează în continuare la producerea metodei clasice, varianta injectabilă.

”S-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN-O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici)”, au anunțat reprezentanții Institutului Cantacuzino, potrivit Digi 24.

Polidin, produs prima oară în perioada interbelică

Toată producția Polidinului are loc, mai exact, în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din institut și se desfășoară sub coordonarea unui proiect al Ministerului Apărării Naționale. Polidinul a apărut prima oară în perioada interbelică (1918-1939) ca o înlocuire a Omnadinului, utilizat în această etapă pentru imunizare. Pe atunci, se folosea doar în varianta injectabilă, de vaccin.

La acea vreme, Polidin a apărut după ce specialiștii români au văzut cum francezii, elvețienii, polonezii sau nemții aveau medicamente cu rol imunostimulator. Așa că au produs propriul medicament, cu substanțe sută la sută românești. De asemenea, pentru că nu exista o aparatură specială, Polidin era pus la început manual în fiole. Abia în anii 70 s-a dezvoltat o mașinărie cu această atribuție. Sylvia Hoișie (89 ani), fosta șefă de producție a Polidinului, mărturisește că în etapa finală, atât ea cât și cei din echipă și-au injectat 6 zile la rând, 2 ml de soluție. Au făcut testări și pe animale și așa au pus mai apoi tratamentul în administrare.

Local: Unul dintre inventatorii medicamentului Polidin dr Sylvia Hoisie este un medic nascut in Campulung Moldovenesc » Monitorul de Suceava - Luni, 5 Septembrie 2016

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: