Redactia.ro
Home » Homepage » Poliţiştii care nu au salvat-o pe Alexandra au fost daţi afară din sistem

Poliţiştii care nu au salvat-o pe Alexandra au fost daţi afară din sistem

polițiștii

Poliţiştii care nu au salvat-o pe Alexandra Măceşanu după apelul la 112 au fost daţi afară din sistem, transmite Romania TV.

Verdictul a fost dat de Comisia de disciplină din Poliția Română, după ce i-a audiat luni, 3 februarie. Comisia de diciplină este formată din trei poliţişti ofiţeri superiori, cei opt poliţişti implicaţi şi-au susţinut nevinovăţia până în ultimul moment.

Printre sancţiunile pe care aceştia puteau să le primeasă se numără: avertismentul, mustrarea scrisă, mânarea promovării în grade profesionale sau funcții superioare, pe o perioadă de 1-2 ani, retrogradarea din funcție până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut şi destituirea din funcția publică avută.

„Ieri s-a finalizat materialul în Consiliul de Disciplină, astăzi inspectorul general al IGPR a emis decizia de destituire din poliţie pentru adjunctul şef al IPJ Olt, cel care a fost la comanda acţiunii în ziua tragică, Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi care sunt în concedii medicale”, a anunţat ministrul de interne, Marcel Vela la începutul şedinţei de Guvern.

Cei mai cunoscuţi dintre cei opt poliţişti acuzaţi sunt Constantin Pistol, poliţistul care a stat de vorbă timp de 20 de minute cu Alexandra la telefon şi Nicolae Alexe, poliţistul care ocupa o funcţie extrem de importantă, fiind adjunctul IPJ Olt, care nu a fost găsit în momentul în care colegii îl sunau.

Misteriosul caz al comisarului Pistol

Comisarul Constantin Tudor Pistol a fost şeful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Caracal şi a fost implicat în permanenţă în operaţiunea de căutare a Alexandrei. De altfel, Pistol a fost ultimul om care a vorbit cu fata de 15 ani din Dobrosloveni timp de aproape 20 de minute.

În dimineaţa zilei de 25 iulie, comisarul Pistol era la serviciu şi a fost informat de cazul Alexandrei la câteva minute după ce fata a sunat la 112.  Primul ordin dat de Pistol a fost ca un echipaj de poliţie să meargă pe strada „Antonius Caracalla, nr. 9”, adresa pe care Alexandra o furnizase de pe o carte de vizită a unui cadastrist găsită în locul unde se afla.

„Patrula de poliţie nu trebuia să fie trimisă la acel cadastrist fără o ambulanţă. Dacă fata era acolo? Fata spusese că fusese violată şi bătută, cum să trimiţi poliţiştii la faţa locului neînsoţiţi de un echipaj medical?Chiar dacă operatorul de la STS a greşit, poliţiştii din Carcal erau obligaţi să intervină aşa cum cere legea în astfel de situaţii”, a declarat dr. Adrian Popa, medicul care a fost de gardă pe ambulanţă în ziua în care Alexandra a sunat la 112, potrivit Adevărul.

Ce le-a spus Pistol superiorilor

La adresa cadastristului a mers patrula de ordine publică pedestră formată din agent şef principal Florentin Neagoe şi agent şef principal Cătălin Mecheniş. Primul a sunat-o pe Alexandra de pe telefonul personal şi a încercat să afle noi informaţii, apoi s-a întors la sediul Poliţiei Municipiului Caracal.

Mai exact, în biroului Şefului de la Investigaţii Criminale. Neagoe i-a raportat superiorului său, respectiv comisarului Pistol, că a fost la adresa menţionată de Alexandra la 112, dar nu a găsit nimic. În acel moment, Pistol i-a cerut telefonul lui Neagoe şi a apelat-o pe Alexandra.

Era cea de-a 5-a convorbire pe care fata o avea cu poliţiştii, iar aceaasta avea să fie şi cea mai lungă. În total, conform raportului Corpului de Control a MAI, aceasta a durat 16 minute.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: