Redactia.ro
Home » Știri » Polițistul care a lovit mortal o fetiță pe trecerea de pietoni avea doar două luni de pregătire

Polițistul care a lovit mortal o fetiță pe trecerea de pietoni avea doar două luni de pregătire

Polițistul care a lovit mortal o fetiță pe trecerea de pietoni avea doar două luni de pregătire

Polițistul care a lovit mortal o fetiță pe trecerea de pietoni avea doar două luni de pregătire. În urmă cu trei zile, un polițist lovea cu mașina două fetițe pe trecerea de pietoni. Din păcate, una dintre ele s-a stins din viață în urma traumatismelor suferite. Polițistul aflat la volan avea doar două luni de pregătire.

Polițistul care a lovit mortal o fetiță pe trecerea de pietoni avea doar două luni de pregătire

Agentul de poliție care a lovit în plin două fetițe pe trecerea de pietoni, pe strada Laminoarului, sectorul 1 din București, a lucrat în Anglia înainte de a fi încadrat la Poliția Română din sursă externă. Polițistul se afla în timpul programului, dar nu se afla într-o emisiune urgentă. În vârstă de 27 de ani, polițistul a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Tragedia a avut loc în Sectorul 1, unde mașina de poliție a accidentat, joi după amiază, două fete. Una dintre acestea a murit, iar cealaltă a ajuns al spital. Șeful Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a anunțat vineri seara că a dispus retragerea din funcție a agentului de poliție care a accidentat mortal o fată de 13 ani. De asemenea, Bogdan Berechet a subliniat faptul că Poliția Româna nu a încercat mușamalizarea cazului. „Conform statutului polițistului, am dispus retragerea din funcție și punerea lucrătorului la dispoziție… Poliția va pune la dispoziție toate datele pentru clarificarea situației. Nu s-a încercat nicio secundă mușamalizarea situației. Suntem primii care vrem să lămurim situația”, a declarat vineri seara Bogdan Berechet.

Vineri, polițistul a fost audiat mai bine de trei ore la sediul parchetului, iar la plecare a fost înconjurat de jurnaliștii care îi puneau întrebări. Acesta a evitat să răspundă la întrebări și a plecat în grabă cu mașina.

Ce spune Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni

Adrian Cuculis este avocatul familiei Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni. Acesta a vorbit despre stadiul anchetei și susține că mai mulți polițiști vor fi audiați, în acest dosar. Avocatul a mărturisit că informațiile că polițistul ar fi mutat corpul fetiței cu bocancul, au fost transformare în probe în dosar. „Martorul spunea că fetița era inconștientă și nu mișca și a observat cu polițistul a mers fetiță pe care a mișcat-o cu bocancul și a întors-o pe o parte. Apoi au venit doi bărbați care l-au întrebat pe polițist de ce mișcă victima și i-au spus să sune la Salvare”, a spus avocatul.

Întrebat de ce colegii i-au schimbat haina polițistului după accidentul în care Raisa a murit, Șeful Poliției Capitalei a oferit un răspuns halucinant. Acesta a declarat că s-a încercat protejarea agentului având în vedere temperaturile de afară. „Având în vedere temperaturile de afară, să știți că s-a încercat cumva protejarea polițistului, dar fără a se încerca o mușamalizare. Nu s-a încercat sub nicio formă… (n.r. mușamalizarea identității) Să nu aveți vreo rezervă cu privire la faptul că polițiștii care au ajuns primii la fața locului au încercat acest lucru”, a spus Berechet.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: