Redactia.ro
Home » Știri » Pompierii români trimiși în Grecia au o nouă misiune. Trebuie să asigure protecţia a trei localităţi din zona Attica

Pompierii români trimiși în Grecia au o nouă misiune. Trebuie să asigure protecţia a trei localităţi din zona Attica

Pompierii români trimiși în Grecia au fost delegați, sâmbătă, să asigure protecţia a trei localităţi din zona Attica, potrivit ultimelor informații transmise de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Concret, cu toții vor trebui să stingă incendiile de vegetație din zonă.

Pompierii români trimiși în Grecia au o nouă misiune. Trebuie să asigure protecţia a trei localităţi din zona Attica

Incendiile de vegetație din Grecia nu se opresc. Pompierii români sunt trimiși în trei localități din zona Attica să oprească flăcările. Potrivit unui comunicat transmis de IGSU, pompierii români vor fi trimiși la fața locului cu ”opt maşini de stingere incendii de pădure, patru cisterne şi un vehicul utilitar 4×4 UTV”. De asemenea, alți șase pompieri vor alimenta autospecialele cu apă pe parcursul intervenției.

„Salvatorii vor acţiona pentru limitarea flăcărilor astfel încât propagarea incendiilor să nu pună în pericol comunităţile. Dispozitivul de intervenţie va fi format din opt maşini de stingere incendii de pădure, patru cisterne şi un vehicul utilitar 4×4 UTV. Totodată, şase salvatori din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum şi crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Toți pompierii care intervin vor trebuie să mențină legătura cu ofiţerul elen delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni. „Având în vedere temperaturile ridicate şi condiţiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la şase ore”, mai precizează IGSU.

România are cei mai mulți pompieri trimiși în Grecia dintre toate țările care au sărit în ajutor

România a trimis în Grecia cei mai mulți pompieri pentru stingerea incendiilor de vegetație: 142 la număr. Statul elen laudă întreaga lor intervenție. Sunt trimiși pompieri de la mai multe inspectorate din țară: Bucureşti-Ilfov, Alba, Argeş, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Vâlcea şi Timiş. Locuitorii din Grecia trec pe lângă pompieri și le spun, adesea, ”Multumesc!„. De curând, o imagine cu un băiețel care le oferă porumb și plăcinte a devenit virală.

Pompierii români, emoţionaţi de gestul unui copil grec, al cărui sat ardea. „Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: