Redactia.ro
Home » Coronavirus » Pot sau nu ventilatoarele să răspândească coronavirusul? Ce spun experții

Pot sau nu ventilatoarele să răspândească coronavirusul? Ce spun experții

covid-19 ventilator

Încă de când ni s-a făcut cunoscut termenul „coronavirus” au apărut tot atât de multe informații în legătură cu acest subiect. Problema este că uneori informațiile se contrazic și poate fi greu de știut ce este adevărat și ce nu.

De exemplu, inițial, coronavirus-ul a provocat doar febră, tuse și oboseală, dar, mai târziu, Centrul pentru Controlul Bolilor a eliberat o serie de alte noi simptome la care trebuie să fii atent, printre care frisoane, dureri musculare, dureri în gât și dureri de cap.

Pandemia COVID-19 ne-a schimbat viața

În plus, la începutul pandemiei, se recomanda ca oamenii care nu luptau în prima linie să nu poarte măști de protecție, întrucât se părea că acestea nu limitează răspândirea virusului. Acum, riști să primești amendă dacă nu porți masca de protecție atunci când nu poți păstra distanța socială, și se pare că în multe state devine un obicei obligatoriu.

Când a început totul, oamenii au devenit din ce în ce mai speriați de posibilitatea de a contracta coronavirus-ul prin poștă, comenzi sau pur și simplu prin mersul afară. Cu toate acestea, se recomandă de fapt să petrecem cu toții mai mult timp afară, fără să purtăm neapărat o mască sau un alt echipament de protecție. Acest lucru se datorează faptului că riscul ca virusul să circule în aerul în care mergi pe jos sau cu bicicleta este destul de scăzut.

Cu toate acestea, odată cu vremea care este din ce în ce mai caldă, oamenii își pun problema dacă își pot pune ventilatoare de ferestre – din cele care circulă aerul de afară în interiorul casei.

Pot ventiliatoarele să transmită coronavirusul de la un om la altul?

Ventilatoarele de fereastră se pot simți ca o amenințare, mai ales dacă locuiți într-o zonă populată, unde oamenii se plimbă constant. Ce se întâmplă dacă unul dintre ei are virusul și respiră aproape de casa ta? Poate sufla ventilatorul germenii în casă sau poate crește șansele să contractezi virusul?

Este o întrebare corectă, dar poți sta fără grjă. Mai mulți experți au convenit că riscul de a contracta coronavirus-ul printr-un ventilator de fereastră este foarte mic și că nu există dovezi că transmisia virusului are loc în acest fel. Cu excepția cazului în care o persoană bolnavă este afară, suflă intenționat în ventilatorul tău în timp ce tu stai în fața lui și inspiri, ventilatoarele de fereastră sunt destul de sigure.

Mulți experți încurajează de fapt utilizarea ventilatoarelor de fereastră pentru a pune aerul din casa ta în circulație, ba chiar mai mult, ajungând afară să te bucuri în continuare de aer curat, vreme frumoasă și soare.

Pentru a auzi cuvinte care să te liniștească direct de la experți despre riscul utilizării unui ventilator de fereastră în timpul pandemiei, urmărește videoclipul de mai jos.
Tu folosești un ventilator de fereastră? Te-ai gândit vreodată că poți contracta virusul prin această cale?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: