Redactia.ro
Home » Știri » Povestea bătrânei care luptă pentru a supraviețui! Pensia nu-i ajunge nici măcar de cumpărături: ”Mi-e frică să mă duc la alimentară”

Povestea bătrânei care luptă pentru a supraviețui! Pensia nu-i ajunge nici măcar de cumpărături: ”Mi-e frică să mă duc la alimentară”

Povestea bătrânei care luptă pentru a supraviețui! Pensia nu-i ajunge nici măcar de cumpărături: ”Mi-e frică să mă duc la alimentară”

Cei mai mulți dintre pensionarii din Romînia abia se descurcă cu banii primiți de la stat! Este și cazul unei bătrâne, care cu greu supraviețuiește de pe-o lună pe alta. 

Povestea bătrânei care luptă pentru a supraviețui

Foarte mulți bătrâni se plâng de faptul că au pensiile mici și că nu reușesc să supraviețuiască, mai ales dacă mai vine vorba și de medicamente cheltuielile depășesc cu mult venitul. În aceeași situație la limită se află și Elena Balaci, o bătrânică în vârstă de 80 de ani. Ea are o pensie de numai 913 lei și cu greu reușește să se descurce.

Pentru a-și putea cumpăra cele necesare și pentru a plăti facuturile, femeia este nevoită să se împrumute periodic la Casa de Ajutor Reciproc.

”După ce a murit bărbatul meu am avut pensie de urmaș că nu ieșisem la pensie și era foarte mică. Am intrat cu pensia aia, cu banii ăia vechi și puțin, puțin, puțin, că puțini sunt și acum, 900, și în perioada asta am făcut împrumut la CAR, că au avut și vecinele și din 97 de prin 2000 sunt și acum la CAR. Luam aproape de două ori pe an. Aveam fondul mic. După ce am făcut bărbatului ce trebuia de înmormântare, zic, unde să împrumut că de la vecini n-am vrut să împrumut. Astăzi îl plătesc, astăzi fac și cerere de CAR”, declarat Elena Balaci.

Elenei Balaci îi e frică să meargă la alimentară

Viața femeii în vârstă de 80 de ani este una extrem de grea. Aceasta a povestit cu lacrimi în ochi prin ce este nevoită să treacă pentru a supraviețui de la lună la lună. Bătrâna a mărturisit că traiul pe care îl duce este la limită.

Elena Balaci nu și-a mai cumpărat haine noi de foarte mult timp, iar când vine vorba de mâncare spune că se mulțumește cu extrem de puțin. Mai mult, femeia încercă să ajungă cât mai rar la magazin, acolo unde prețurile ridicate o înspăimântă.

”Acum am intrat în pensia mea și cu măririle astea 913 lei. Vă arăt talonul de pensie. Nici acum nu e pe roze. Și acum fac CAR. Din 6 în 6 luni fac. Iau pe 6 luni, plătesc. Ca să plătesc primăvara impozitul la casă, întreținere. Termen 6 luni. Că așa-l pun. Că iau 5 – 6 milioane ca să fac iar altul pe 6 luni. Trebuie să-i dau. Că acum sunt bătrână, nu mai fac alte mâncăruri, mănânc și eu ce pot. Mai ciugul și eu cu croitoria un pic. Te limitezi. Nu mai ies, nu mai trebuie haine, îmbrăcăminte. (…) Mie mi-e și frică să mă duc la alimentară. Mi-e și frică. Nu-ți mai e nici foame când știi că trebuie să cumperi”, a mai declarat bătrâna.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: