Redactia.ro
Home » Știri » Povestea cutremurătoare a unui copil de doar 14 ani care era abuzat zilnic de părinți. „Doar câinele mă iubea”

Povestea cutremurătoare a unui copil de doar 14 ani care era abuzat zilnic de părinți. „Doar câinele mă iubea”

Povestea lui Nicușor a impresionat fiecare om care a aflat-o. Nicușor este un copil de doar 14 ani care a fost supus unor bătăi zilnice din partea părinților care ar fi trebuit să îi acorde iubire și grijă. Nicușor este unul dintre cazurile nefericite din țara noastră care nu are parte de o familie iubitoare, ci dimpotrivă de o viață plină de violențe și jigniri.

Conform unui studiu făcut de o fundație, s-a dovedit că în România, în fiecare oră, doi copii sunt victime ale unei forme de violenţă raportate autorităţilor. Una dintre aceste victime este chiar Nicușor. Copilul care a trăit ani de zile cu frică și în teroare din cauza părinților și-a făcut curaj și a fugit de acasă sătul fiind de ce îndurase timp de 14 ani. Acesta a lăsat și un bilet celor doi părinți. „Plec în speranţa că vei deveni mai blând, să nu creşti fetele aşa cum m-ai crescut pe mine! Vezi că am dat apă la animale, le-am dat mâncare, sunt potolite, eu plec, pa!„, a fost mesajul scris de Nicușor în scrisoarea lăsată părinților.

Mama lui Nicușor, speriată fiind de dispariția băiatului a anunțat autoritățile și sute de oameni din sat au plecat în căutarea lui. „S-a destăinuit unei colege şi i-a povestit că are probleme acasă şi că ar vrea să plece, că îl bat părinţii. E unul dintre cei mai buni elevi din clasă.„, a declarat dirigintele lui Nicușor.

Nicușor „s-a adăpostit” la o vecină

Nicușor a cerut ajutorul unei vecine pe care el o simțea apropiată datorită faptului că femeia îi oferea afecțiunea pe care el o căuta acasă. Femeia l-a primit în casă și a avut grijă de copil ca și când ar fi fost al ei. Vecina i-a dat mâncare lui Nicușor și i-a ascultat frustrările și poveștile pe care le îndurase până acum. Copilul cu greu și cu multe lacrimi a reușit să povestească trauma la care a fost supus.

-Mi-am luat bătaie cu pumnii. Cu pumnii am luat bătaie.
-Unde? În ce loc ai dormit azi noapte?
-În paie. M-a pus taică-meu sâmbătă dimineața, în urmă cu trei zile să iau lemne. Noi avem grămadă mare și vă dați seama. Și a fost ploaie în urmă cu câteva zile și am luat de la mijloc ca să fie uscate. Și el a venit și m-a întrebat de ce nu am luat de sus. Păi mă, tati sunt numai lemne ude sus. Și m-a luat la pumni. Când eram mic, mi-a dat o lovitură în coaste și mi s-a ridicat o coastă aici. Puneți mâna că se simte. Asta e mai sus decât asta. Puneți mâna că se simte.
– El te-a lovit?
– Da!
– Când eram mic, mă scuzați. Când eram mic, mă întrebam…stăteam lângă câine și mă întrebam: mă, oare cine mă iubește pe mine? Și mă gândeam: doar câinele mă iubește.
– Pe tine doar câinele te iubeşte.
– Nu mai plânge…„, a fost dialogul dintre vecină și Nicușor.

În cele din urmă vecina a sunat la numărul de urgență și le-a explicat situația autorităților, precizând că lui Nicușor i-a fost frică să meargă la poliție pentru a nu se întoarce înapoi acasă unde era bătut zilnic.

Copilul a fost audiat, iar mai apoi au fost chemați și părinții acestuia. Momentan Nicușor se află într-un centru de plasament cu regim de urgență, potribit unui site de știri. Nicușor va intra într-un program de terapie până când procurorii vor stabili dacă părinții acestuia se încadrează la rele tratamente aplicate minorului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: