Redactia.ro
Home » Sport » Povestea cutremurătoare a unui fost fotbalist! “Îmi găseam părinții beți”

Povestea cutremurătoare a unui fost fotbalist! “Îmi găseam părinții beți”

Ștefan Nanu, Ștefan Nanu copilărie, Echipa Natională,

Fostul fundaș al echipei naționale, Ștefan Nanu are o poveste cutremurătoare. În copilărie a trăit o adevărată dramă din cauza părinților săi, care erau alcoolici.

Fostul fotbalist, provine dintr-o familie fără posibilități. Părinții săi erau alcoolici, iar acest lucru i-a marcat toată copilăria. Pentru că locuia într-un sat Bâlta, aproape de Filiași, nu putea ascunde acest lucru. O perioadă lungă cei mai mulți localnici au râs de el din cauza familiei pe care o avea.

„Nu-mi e rușine s-o spun, am avut o copilărie foarte grea. Provin dintr-o familie săracă, părinții mei aveau darul beției. Două săptămâni nu se mai trezeau din beție. E o chestie care și pe mine m-a marcat pentru că eu nici acum nu pun gura pe băutură. Nu beau. Stăteam într-un sat în care lumea râdea. Stăteam și ascultam ce spuneau: «Bețivii ăia ai lu’ Nanu!». Lucrul care m-a marcat era că, fiind un copil de 12-13 ani, ei se trezeau noaptea și se băteau, se luau la bătaie. Așa era viața la țară. Eu nu-mi critic părinții. Tata, din păcate, acum nu mai este. Pe mama am dus-o acum 20 de ani la un spital și i-au făcut o injecție. De atunci nu mai bea. Au muncit, mama muncește și acum, dar copilăria m-a marcat”, povestea Ștefan Nanu, pentru gsp.ro.

Fotbalul a fost salvarea lui Nanu

La sfârșitul clasei a 8-a, Nanu a fost remarcat de un profesor de sport de la un liceu din Filiași. A dat examenul de admitere și a intrat. Apoi a început să se antreneze zilnic pentru a-și urma visul. Să devină fotbalist. Zilnic alega 5 kilometri, de acasă până la școală. După ce își termina orele mergea la antrenament, apoi se întorcea acasă tot fugind.

“Făceam în jur de 25-30 de kilometri în fiecare zi. De asta am și avut capacitatea asta de efort. Alergam până în minutul 90 meci de meci”, spunea fostul fotbalist.

A jucat pentru Trafo Filiași, apoi a ajuns la Craiova la CSȘ Craiova.

„Când am plecat la școală la Craiova, la Liceul 7 Noiembrie, i-am prins beți. Au rămas surprinși, mama a zis că nu avem bani, tata a zis să mă duc, treaba mea, dar să nu-i fac probleme. Până în clasa a noua, nu era zi să nu iau o bâtă la fund”, își reamintește Nanu.

“Părinții nu mă vizitau”

Deși plecase la școală în Craiova, părinții fostului internațional nu erau interesați deloc de soarta fiului lor. De câte ori se întorcea acasă, Nanu îi găsea beți și nici măcar nu avea ce să mănânce. Deși s-a chinuit mulți ani până la urmă a reușit să ajungă în fotbalul mare. Chiar și când a început să joace în Liga I, făcea naveta cu trenul între Filiași și Craiova și de multe ori dormea în vestiar. Ștefan Nanu a jucat peste 240 de meciuri în Liga I pentru Electroputere, Farul, Rapid, Oțelul și Steaua. În perioada 1999-2003, a evoluat la Vitesse, în prima ligă din Olanda. Pentru echipa națională a României a evoluat în 7 meciuri. După ce Victor Pițurcă a plecat de la națională, Nanu nu a mai fost convocat.
În prezent, fostul internațional este antrenor la Cetate Deva.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: